Najnovije vesti

DA LI SE ČESTO SVAĐATE SA PARTNEROM? Redovne rasprave otkrivaju veoma važnu činjenicu o vašem ODNOSU, a niste to znali!
Foto: Profimedia

ISTRAŽIVANJE

DA LI SE ČESTO SVAĐATE SA PARTNEROM? Redovne rasprave otkrivaju veoma važnu činjenicu o vašem ODNOSU, a niste to znali!

Žena

Svađanje sa partnerom jednom nedeljno pomaže u održavanju zdravih i produktivnih odnosa u ljubavnoj vezi. To je ono u što veruje 44 posto parova, pokazalo je nedavno istraživanje.

 

Civilizovani oblik svađe povećava šansu da će parovi duže ostati zajedno u vezi jer, uprkos malim nesporazumima, znaju da je njihova ljubav iskrena. Naučnici tvrde da se parovi, koji se puno svađaju, mnogo i vole. Stalno izbegavanje sukoba nije najbolji način za zdrav odnos. Upravo suprotno, ako ste spremni da kažete šta vam je na umu kada dođe do rasprave, to znači da ste spremni da vašu ljubav stavite na viši nivo.

 

foto: Profimedia

Rasprava pokazuje da je nekome stalo do partnera i do njihove veze, jer da nije tako - bilo bi mu svejedno, a tada niko nema potrebu za raspravom. Kvalitetna rasprava je jedan od glavnih oblika komunikacije. Ona pomaže u zbližavanju partnera, u stvaranju osećaja intime i povezanosti. I brojni psiholozi se slažu da je raspravljanje jedna od ključnih tačaka za zdravu i srećnu vezu. Zapravo, s parovima koji se nikada ne svađaju nešto nije u najboljem redu, tj. sa njihovom vezom.

 

I zapamtite, kada se prepirete s partnerom - nije važno ko će pobijediti ili izgubiti. Važnije je to što ćete sa svakom raspravom naučiti nešto više jedno o drugom, ali i sebi.

 

foto: Profimedia

Kurir.rs/Brightside, Foto: Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...