KRENITE U GENERALKU: Mesta u kući kaja često zaboravljamo da očistimo
Foto: profimedia

DA SVE BLISTA

KRENITE U GENERALKU: Mesta u kući kaja često zaboravljamo da očistimo

Žena -

Čak i kad mislite da ste sve očistili, uvek postoje ona skrivena mesta na koja jednostavno zaboravite. Ako se spremate za generalku, obratite pažnju na sledeća četiri...

Brisanje prašine i kuhinjske radne površine, pranje sudova i čišćenje kupatila samo su neki od svakodnevnih poslova zbog kojih naš dom blista. Međutim, koliko god se trudili da prostor u kojem živimo učinimo urednim, postoje mesta koja tokom čišćenja većina redovno preskače.

Talog između pločica U prostoru između pločica nakuplja se talog koji je teško ukloniti uobičajenim pranjem poda krpom. Upravo zbog toga što čišćenje fuga zahteva dodatan napor i vreme, odbijamo da ih očistimo čak i prilikom generalki. U čišćenju tvrdokornih taloga između pločica poslužite se sredstvom za čišćenje fuga koje će vam olakšati posao.

Odvod Odvodi i rubovi sudopera na kuhinjskom elementu savršeni su za nakupljanje prljavštine, zato je važno da ih dobro očistite. Pomešajte sredstvo za čišćenje s toplom vodom i sipajte u odvod, sačekajte nekoliko minuta, pa se poslužite starom četkicom za zube kako biste temeljno očistili ivice.

Unutrašnjost mašine za veš U mnogim domaćinstvima mašina za veš radi svakodnevno i upravo se zbog toga u njoj lako talože nečistoće. Glavni pokazatelj da je krajnje vreme za čišćenje jeste neprijatan miris koji izlazi iz nje. Filter bi trebalo da čistite jednom mesečno, kao i posudu za deterdžent, dok bubanj i češće. Sa sredstvom za održavanje mašine za sudove možete očistiti kompletan uređaj za tren oka.

Područje oko WC šolje WC šolju bi trebalo temeljno očistiti jednom nedeljno. Jednako je važno oprati unutrašnjost šolje kao i spoljašnji deo i područje oko nje. Najprljavije mesto u kupatilu jeste pod jer odmah nakon što ga očistite na njemu može biti na hiljade bakterija. Kako biste uživali u čistom i svežem kupatilu, obavezno koristite sredstva da dezinfekciju prilikom čišćenja.

(Kurir, Foto:Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track