Inovativne metode za efikasno podmlađivanje zrele kože
Foto: Profimedia

Inovativne metode za efikasno podmlađivanje zrele kože

Žena -

Starenje jeste naša neminovnost, ali ne mora da se odrazi na lepotu žene. Današnja estetska medicina donosi brojne tehnike kojima se starenje kože ublažava, pa čak i odlaže. Da bi zrela koža dobila mlađi i svežiji izgled, poverenje treba ukazati pravim stručnjacima u estetskoj medicini.

Osobine zrele kože Sa godinama koža dobija pliće i dublje bore, gubi tonus, stanjuje se, dobija tamne flekice i sklonija je isušivanju. Glavni faktori starenja kože su nedostaci vitamina A, C, E i oligoelemenata u ishrani, pušenje, izlaganje vetru i hladnoći, manjak estrogena u menopauzi, veće izlaganje direktnom suncu i genetika. I pored urednog života i redovne nege, koža lica i vrata poprima vidno stariji izgled. Lučenje kolagena i elastina se postepeno smanjuje nakon 30. godine i koža gubi elastičnost, što u kombinaciji sa gravitacijom daje opuštenu kožu, koja počinje da visi, najpre na obrazima, vratu i očnim kapcima. Koža starenjem menja svoju strukturu, gubi volumen i čvrstinu. Koža gubi tonus, što se najbolje vidi putem dodira, ukoliko je uštinete ne vraća se toliko brzo u početni položaj. Zrela koža zahteva redovno čišćenje i korišćenje adekvatne kreme spram tipa kože. Da bi se stanje kože značajno popravilo, redovna nega i higijenski tretmani nisu dovoljni. Predstavljamo vam najefikasnije metode za regeneraciju kože i ublažavanje bora, kao najuočljivijeg znaka starenja.

Hemijski piling Hemijskim pilingom se za kratko vreme uklanja oštećeni površinski sloj kože, a ispod njega se pojavljuje sveža, svetlija i zdravija koža. Hemijski piling može biti površinski, srednje duboki i duboki, a izbor zavisi od tipa i stanja kože i procene lekara. Efekti su vidljivi i na borama. Pliće bore čak mogu postati nevidljive, dok se duboke bore ublažavaju. Hemijskim pilingom se ublažavaju tamne fleke i ožiljci od akni, a koža gubi umoran i dehidriran izgled. Tretman traje oko pola sata. Koža se premazuje pilingom, nakon čega se izazivaju kožne reakcije, peckanje i žarenje. Na kraju tretmana se koža smiri nanošenjem neutralizatora u obliku kreme. U narednim danima koža se guli i ispod nje se pojavljuje zdravija i mlađa koža.

Mezoterapija Poslednjih godina mezoterapija je postala pravi hit, ali to na žalost ima i svoj tamnu stranu. Obavlja se na mnogim mestima, poput frizerskih salona nestručno, što može da bude vrlo loše za kožu. Dobrim izborom stručnog lica i klinike, efekti mezoterapije mogu biti fantastični. Mezoterapijski kokteli se koriste za ublažavanje finih bora, hidrataciju, podizanja tonusa i osvežavanje kože lica, vrata, dekoltea i šaka. Mezoterapija efikasno poboljšava strukturu zrele kože, koja je postala dehidrirana. Mezoterapijski kokteli se u središnji sloj kože posebnim tehnikama ubrizgavaju finim iglicama na tačno određenim tačkama i razdaljini. Najčešće se radi o koktelu sastavljenom od vitamina (A, E, C, D i B kompleksa), aminokiselina, minerala, hijaluronske kiseline i u nekim slučajevima DMAE koji poboljšava mišićni tonus. Najbolje je da se uradi tri do pet tretmana na dve nedelje.

PRP metoda- vampirski tretman PRP metoda je potpuno prirodna regenerativna terapija koja se zasniva na delovanju faktora rasta iz posebno obrađene lične krvi. Osobi se prvo uzme do 150ml krvi, koja se posebnim postupkom centrifugiranja obradi tako da se dobija nekoliko injekcija plazme obogaćene trombocitima, u kojima se nalazi dosta faktora rasta. PRP metoda je odlična prevencija starenja kože jer se podstiče prirodna regeneracija i stimulacija stem ćelija, koje su odgovorne regeneraciju. Terapeutski efekat imaju i ubodi finim iglicama za injektiranje jer se na taj način stimiliše proizvodnja kolagena u dermisu. Koži je potrebno oko mesec ipo dana da se regeneriše na ovaj način i da prvi efekti tretmana budu vidljivi. Tretman može da se ponovi za šest meseci. Za odgovarajući tretman regeneracije kože i usporavanje starenja, pacijenti treba da se obrate specijalistima estetske hirurgije koji će napraviti individualni plan tretmana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track