NEUROHIRURG OBJAŠNJAVA ZBOG ČEGA NISTE SREĆNE: Ako se ne pridržavate ovih 10 stvari, teško ćete ostvariti svoj cilj
Foto: Profimedia

saveti zlata vredni

NEUROHIRURG OBJAŠNJAVA ZBOG ČEGA NISTE SREĆNE: Ako se ne pridržavate ovih 10 stvari, teško ćete ostvariti svoj cilj

Žena -

Neurohirurg Aleksander Vlad Ćirije dao je 10 saveta zlata vrednih koja će svaku ženu koja ih se pridržava zasigurno učiniti produktivnijom u toku dana, a time i ispunjenijom i srećnijom na duže staze.

1. Bitno je ustajati pre 9

Budite se što ranije, ako možete i sa prvim petlovima. Svakako, 9 sati je krajnja granica za buđenje, jer ćete u suprotnom celog dana zevati i biti umorni.

2. Mozgu je potreban svež vazduh

Što više vremena provodite na svežem vazduhu i što češće luftirajte prostorije u kojima boravite. Ideja je da mozak mora da dobija dovoljno kiseonika.

foto: Profimedia

3. Više se krećite, kad god za to imate prilike

Na poslu pauzu iskoristite za šetnju, čak i za lagane vežbice. Čitavo telo će vam biti zahvalno, a vi ćete se bolje osećati!

4. Jutarnje tuširanje ima više pozitivnih strana

Razbudićete se, osvežiti, podići duh i suzbiti depresiju!

5. Doručkujte u miru

Prvi obrok treba jesti u tišini, bez novina, televizije, mobilnog telefona. Fokusirajte se samo na hranu - i brzo ćete popraviti varenje.

6. Napitke iz "šoljice" konzumirajte natenane

Čaj ili kafu pijte polako, nikako ne "zavrat" i na brzinu. Isto kao i sa doručkom, popijte šoljicu omiljenog toplog napitka bez distrakcija sa strane.

7. Kriva linija koja popravlja sve - osmeh

Što češće to bolje! Mozak možete lako da prevarite - nasmešite kao signal da je sve u redu, čak i ako nije, i mozak će sniziti nivo hormona stresa u telu!

foto: Profimedia

8. Ne prejedajte se

Podelite porciju ručka sa prijateljem, kao što stara izreka kaže. Bolje i da ostanete malčice gladni nego da se prejedete. Ne terajte telo da radi nepotreban posao!

9. Lagana hrana pre spavanja

Opet ćemo citirati staru izreku: "Večeru dajte neprijatelju". Večernji obroci treba da budu najlaganiji mogući, jer ne bi trebalo unositi hranu koja je teška za varenje, poput mesa i masne hrane. Pustite telo da se odmori. Takođe, uveče ne bi trebalo piti alkohol, jer će vam uništiti san.

10. Do ponoći morate biti u krevetu

U modernom društvu većina ljudi spava malo kako bi imali što više vremena za obavljanje različitih aktivnosti. Ali, ovo je potpuno pogrešan pristup, jer spavanje je jednako važno kao i hrana i vazduh. U krevet morate najkasnije u ponoć, upozorio je dr Aleksander.

foto: Profimedia

Kurir.rs, Info Pult / Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track