Najnovije vesti

NEUROHIRURG OBJAŠNJAVA ZBOG ČEGA NISTE SREĆNE: Ako se ne pridržavate ovih 10 stvari, teško ćete ostvariti svoj cilj
Foto: Profimedia

saveti zlata vredni

NEUROHIRURG OBJAŠNJAVA ZBOG ČEGA NISTE SREĆNE: Ako se ne pridržavate ovih 10 stvari, teško ćete ostvariti svoj cilj

Žena

Neurohirurg Aleksander Vlad Ćirije dao je 10 saveta zlata vrednih koja će svaku ženu koja ih se pridržava zasigurno učiniti produktivnijom u toku dana, a time i ispunjenijom i srećnijom na duže staze.

1. Bitno je ustajati pre 9 

Budite se što ranije, ako možete i sa prvim petlovima. Svakako, 9 sati je krajnja granica za buđenje, jer ćete u suprotnom celog dana zevati i biti umorni.

2. Mozgu je potreban svež vazduh 

Što više vremena provodite na svežem vazduhu i što češće luftirajte prostorije u kojima boravite. Ideja je da mozak mora da dobija dovoljno kiseonika.   

foto: Profimedia

3. Više se krećite, kad god za to imate prilike

Na poslu pauzu iskoristite za šetnju, čak i za lagane vežbice. Čitavo telo će vam biti zahvalno, a vi ćete se bolje osećati!

4. Jutarnje tuširanje ima više pozitivnih strana 

Razbudićete se, osvežiti, podići duh i suzbiti depresiju!

5. Doručkujte u miru 

Prvi obrok treba jesti u tišini, bez novina, televizije, mobilnog telefona. Fokusirajte se samo na hranu - i brzo ćete popraviti varenje.

6. Napitke iz "šoljice" konzumirajte natenane 

Čaj ili kafu pijte polako, nikako ne "zavrat" i na brzinu. Isto kao i sa doručkom, popijte šoljicu omiljenog toplog napitka bez distrakcija sa strane.  

7. Kriva linija koja popravlja sve - osmeh 

Što češće to bolje! Mozak možete lako da prevarite - nasmešite kao signal da je sve u redu, čak i ako nije, i mozak će sniziti nivo hormona stresa u telu!

foto: Profimedia

8. Ne prejedajte se  

Podelite porciju ručka sa prijateljem, kao što stara izreka kaže. Bolje i da ostanete malčice gladni nego da se prejedete. Ne terajte telo da radi nepotreban posao!  

9. Lagana hrana pre spavanja 

Opet ćemo citirati staru izreku: "Večeru dajte neprijatelju". Večernji obroci treba da budu najlaganiji mogući, jer ne bi trebalo unositi hranu koja je teška za varenje, poput mesa i masne hrane. Pustite telo da se odmori. Takođe, uveče ne bi trebalo piti alkohol, jer će vam uništiti san.  

10. Do ponoći morate biti u krevetu 

U modernom društvu većina ljudi spava malo kako bi imali što više vremena za obavljanje različitih aktivnosti. Ali, ovo je potpuno pogrešan pristup, jer spavanje je jednako važno kao i hrana i vazduh. U krevet morate najkasnije u ponoć, upozorio je dr Aleksander.

foto: Profimedia

Kurir.rs, Info Pult / Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...