Najnovije vesti

DOBRO POGLEDAJTE CRTE LICA VAŠEG DEČKA ILI MUŽA: Na ovaj način možete da proverite da li je sklon PREVARI!
Foto: Profimedia

TESTIRAJTE GA

DOBRO POGLEDAJTE CRTE LICA VAŠEG DEČKA ILI MUŽA: Na ovaj način možete da proverite da li je sklon PREVARI!

Žena

Istraživanje je pokazalo da se za muškarce sa muževnijim licem češće veruje da će biti neverni, a takvi muškarci često i sami priznaju da su varali i otimali žene drugih muškaraca.

 

foto: Profimedia

Ipak, istraživači su istakli da ponekad izraz lica može da bude varljiv, te da se ne treba uvek oslanjati isključivo na prvi utisak koji govori da će određeni muškarac biti neveran. Autori istraživanja takođe su napomenuli da podozrivost prema muškarcima sa muževnijim crtama lica, jakom vilicom i tankim usnama, predstavlja jednu vrstu evolutivne prednosti, te da to omogućava ženama da uoče odgovarajućeg partnera, ali i drugim muškarcima da prepoznaju potencijalne rivale koji bi mogli da zavedu njihove partnerke.

Prethodna istraživanja takođe su pokazala da žene mogu da prepoznaju neverne muškarce čak i na slikama, a da je upravo muževnost lica ključni faktor u proceni. Zanimljivo je da obrnuto ne važi, odnosno da muškarci nisu prepoznavali neverne žene.

 

Istraživači pretpostavljaju da bi razlog tome moglo da bude više faktora, počev od toga da se žene generalno smatraju manje nevernim, odnosno da su manje sklone da varaju svoje partnere, do toga da se žene šminkaju i tako maskiraju povezanost između crta lica i ponašanja.

 

foto: Profimedia

Kurir.rs/The Guardian, Foto: Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...