OVO JE PAHULJICA TORTA I KADA JE JEDNOM BUDETE PROBALI, NEĆETE MOĆI DA ZABORAVITE NJEN UKUS: Savršeno kremasta poslastica za sve sladokusce!
Foto: Profimedia

recept

OVO JE PAHULJICA TORTA I KADA JE JEDNOM BUDETE PROBALI, NEĆETE MOĆI DA ZABORAVITE NJEN UKUS: Savršeno kremasta poslastica za sve sladokusce!

Žena -

Pahuljica torta veoma je jednostavna za pripremu. Lagana je, penasta i savršenog je ukusa.

Biskvit:

5 belanaca

5 kašika šećera

5 kašika brašna

1/2 kesice praška za pecivo

Krem:

500 ml mleka

5 žumanaca

100 g šećera

1 kesica vanilin šećera

50 g čokolade za kuvanje

oko 200 g jaffa keksa

300 ml slatke pavlake

1 vrećica instant želatina

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo. Smesu izliti u kalup, obložen papirom za pečenje, pa peći na 200 C oko 30 minuta. Prokuhati 100 ml mleka i vanilin šećer. Pečen biskvit odvojiti od papira, izbockati pa preliti vrelim mlekom. Ostaviti da se ohladi.

400 ml mleka prokuvati. Umutiti žumanca i šećer, pa preliti vrelim mlekom. Vratiti na ringlu, pa prokuvati kremu mešajući sve vreme. Čim prokuva maknuti sa vatre. U toplu kremu umiksati želatinu. Posebno umutiti 300 ml slatke pavlake, pa sjediniti sa mlakim kremom. Ostaviti da se ohladi.

Čokoladu i jaffa keks naribati. Dodati u krem, koji se potpuno ohladio, pa sve dobro sjediniti.

Ta tacnu staviti biskvit, pa staviti ivicu kalupa za tortu, koju smo obložili folijom. Na biskvit staviti kremu, pa ostaviti u frižider na sat-dva, da se krema stegne.

Kad se krema stegne, skinuti ivice kalupa, pa celu tortu premazati umućenom slatkom pavlakom ili šlag pjenom ili šlag kremom, po ukusu. Dekorisati po želji, pa poslužiti.

Uživajte!

foto: Profimedia

Kurir.rs, Recepti / Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track