POKUPITE SMEĆE ZA SOBOM: Šta poneti na izlet
Foto: Shutterstock

Podsetnik za 1. Maj

POKUPITE SMEĆE ZA SOBOM: Šta poneti na izlet

Žena -

Opustite se… Ako pripadate većini ljudi koja Praznik rada provodi roštiljajući u prirodi, potrebno je da se pripremite i ponesete sve što vam je potrebno

Kako vam sitnice ne bi pokvarile raspoloženje, donosimo vam spisak potrepština koje su vam neophodne ako 1. maj provodite u prirodi.

Roštilj ili žica za roštilj

Prva stvar na vašem spisku je roštilj ili žica za roštilj, u zavisnosti od toga na kom mestu provodite uranak. Ako idete na neko izletište, morate da ponesete roštilj, a ako se pak zaputite u šumu ili neku livadu, biće vam dovoljna i žica. Na izletištima postoje mesta koja su predviđena za roštiljanje.

foto: Shutterstock

Ogrev

Za roštiljanje su vam potrebni i čumur, drvca i suve grančice za potpalu, koje možete pronaći i u šumi. Pre nego što odete sa izletišta, proverite da li ste ugasili vatru.

Hrana i piće

Meso za roštilj ste već sigurno nabavili, a kao prilog najbolje idu pečurke, tikvice ili paprika, koje ćete spremiti na roštilju... Kako 1. maj ne može da prođe bez piva, rakije ili vina, gaziranih i negaziranih sokova i vode, nemojte da zaboravite otvarač. Takođe, jednako važni su i začini, pa spakujte svoje omiljene.

foto: Shutterstock

Ručni frižider

Ako idete na uranak pored reke, piće i salatu svakako možete da ohladite u vodi. S druge strane, ako idete na neko od gradskih izletišta ili u šumu, nije naodmet da ponesete ručne frižidere, u kojima će hrana biti sveža, a piće ohlađeno.

foto: Shutterstock

Pribor za jelo, šerpe...

Za uranak u prirodi najbolji su plastični tanjiri i čaše koje ćete odmah posle upotrebe baciti. U tom slučaju, ponesite ih više jer se čaše uvek pomešaju. Naravno, morate da mislite i u šta ćete da stavite spremljen roštilj, tako da je dobro da ponesete veliku šerpu sa poklopcem, kao i činije za salatu.

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track