Najnovije vesti

OVAKO SE PRAVE PALAČINKE SA MLADIM LUKOM: Zbog ovoga su sve popularnije od slatkih! NEVEROVATNO!
Foto: Profimedia

Dašak Bliskog Istoka

OVAKO SE PRAVE PALAČINKE SA MLADIM LUKOM: Zbog ovoga su sve popularnije od slatkih! NEVEROVATNO!

Žena

Zbog neobičnog, ali dobrog ukusa, palačinke sa mladim lukom postaju sve popularnije od slatkih! U Maleziji, Kini i Japanu ljudi ih spremaju redovno, a kod nas polako ali sigurno smenjuju one spremljene sa sirom ili suhomesnatim proizvodima. 

Sastojci:

300 g brašna

170 ml mlake vode

prstohvat himalajske soli Sastojci za nadev:

5-6 stabljiki mladog luka

himalajska so

maslinovo ulje

Priprema:

Prosejte brašno u veliku posudu s malo soli. Dodajte vodu i zamesite glatko testo. Pokrijte ga krpom i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi oko sat vremena. U međuvremenu operite luk i sitno ga iseckajte.

Kada je testo odstajalo, izvadite ga na pobrašnjenu radnu površinu i podelite na 10 komada. Svaki komad uvaljajte u obliku palačinke na veličinu razmere oko 15 cm. Testo premažite maslinovim uljem, posipajte iseckanim lukom, te posolite po želji.

Nakon toga, zamotajte nadeveno testo na način na koji se motaju obične palačinke, te ga potom smotajte u oblik diska ili puža. Takav oblik ponovo razvaljajte dok ne dobijete krug veličine 15 cm.

Odložite na list papira za pečenje, pa potom pripremite i preostalih devet palačinki. Nakon što ste pripremili sve palačinke zagrejte malo maslinovog ulja na tiganju za pečenje. Svaku palačinku pecite 3 do 4 minuta s jedne strane, a potom oko 2 minuta s druge strane. Palačinke su gotove kada postanu hrskave i kada poprime lepu zlatnu boju.

Svaku palačinku iseckajte u obliku trougula na četvrtine.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Stil.kurir/Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...