Najnovije vesti

JAGODE I MEDENO SRCE KAO DOBITNA KOMBINACIJA: Brza i slasna torta, tražićete još jedno PARČE! (RECEPT)
Foto: Profimedia

kao iz poslastičarnice

JAGODE I MEDENO SRCE KAO DOBITNA KOMBINACIJA: Brza i slasna torta, tražićete još jedno PARČE! (RECEPT)

Žena

Počastite sebe najslasnijom tortom koja je mešavina čokolade i jagode, a svi znamo da od te kombinacije nema bolje.

Mi vamo dajemo recept kako da je napravite.

Potrebno je:

- 200 g medenog srca

- 3 pudinga od slatke pavlake

- 700 ml mleka

- 3 kašike šećera za puding

- 200 g kisele pavlake

- 100 g prah šećera

- 500 g jagoda

- 100 g maslaca

- 2 šlag pene

- čokolade za ukrašavanje

Priprema:

Svako medeno srce preseći napola. Puding skuvati na mleku, zasladiti po želji i dobro ohladiti. Maslac izmiksati sa prah šećerom, dodati kiselu pavlaku i kašiku po kašiku ohlađenog pudinga. Izmiksati u glatku kremu.

U pleh na dno poređati medeno srce, a preko staviti kremu, a na kremu uz ivicu pleha poređajte medeno isečeno srce. U sredinu poređajte cele jagode. Preko stavite ostatak krema i izravnajte. Dobro ohladite, pa dodajte umućen šlag. Ukrasite jagodama i rendanom čokoladom. Dobro ohladiiti i prijatno!

foto: Profimedia

Kurir.rs/Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...