PREMINULA OD RAKA DOJKE JER JE ODBILA TERAPIJU: Prešla na VEGANSKU ishranu ubeđena da će je to IZLEČITI, podržavali je čak i RODITELJI! (FOTO)
Foto: Printskrin

TUŽNO

PREMINULA OD RAKA DOJKE JER JE ODBILA TERAPIJU: Prešla na VEGANSKU ishranu ubeđena da će je to IZLEČITI, podržavali je čak i RODITELJI! (FOTO)

Žena -

Britanka Kejti Briton Džordan je u junu 2016. dobila dijagnozu raka dojke, a umrla je krajem maja ove godine. Tvrdila je kako hemoterapija koja pouzdano spasava živote u njenom slučaju "truje telo" pa se okrenula alternativnom lečenju.

"Slomljenog srca javljam vam da je Kejti u subotu 25. maja, sa elegancijom i snagom sa kakvom je prolazila kroz život, mirno preminula. Naša ćerka Dilajla, Kejtina najbolja prijateljica Elsa i ja ubrali smo cveće u vrtu i složili ga oko nje na krevet. Delovala je tako spokojno. Naša mala ćerkica naučila je najtežu životnu lekciju. Jednostavno nisam imao odgovor na njeno pitanje: "Zašto se moramo oprostiti?". Slobodno komentarišite, ali budite obzirni - napisao je na Fejsbuku Nil Briton-Džordan.

Dodao je kako zna da ljudi imaju podeljena mišljenja oko toga je li Kejti trebala ići na hemoterapiju, ali kazao je kako je to bio njen odabir i ne umanjuje hrabrost i dostojanstvo s kojima je živela poslednje tri godine. Kejti se bavila izradom nakita. Nakon igre s ćerkom Dilajlom 2016. godine osetila je nelagodu i bol u levoj dojci koju je slučajno udarila. Ubrzo se pojavila kvržica i crvenilo, pa je otišla lekaru.

Tumor je bio u stadijumu 2A što znači da još raste, ali se može kontrolisati. Obično dobro reaguje na terapiju. Lekari su joj sugerisali mastektomiju popraćenu hemoterapijom i radioterapijom. Objasnili su joj kako je njen rak izlečiv, ali bez terapije neće preživeti. Odbila je sve opcije koje su joj ponudili.

"Isprva nisam bila sigurna oko operacije, ali kad sam još dodatno proučila sve, shvatila sam da ni to ne želim. Oduvek sam se zdravo hranila, nisam jela crveno meso. Odlučila sam da je za mene najbolje preći u potpunosti na vegansku ishranu i izbaciti šećer i gluten. Uglavnom jedem sirovu hranu", govorila je tada dodajući da istražuje i holističke dodatke ishrani poput joda obogaćenog smeđim algama, kapsule papra i slično. Kazala je da ne želi više da ide na preglede zbog zračenja. Umesto toga, išla je na privatne preglede gde su joj kamerom osetljivom na toplinu istraživali jesu li se formirale nove krvne zalihe ili žile.

"Osećam se dobro, još mogu da radim i brinem se o ćerki. Moja ishrana uglavnom se sastoji od sirovih namirnica, voća i povrća. Osećam da mi je pomogla. Da sam otišla na hemoterapiju, verovatno bih ostala prikovana uz krevet. Postoji mnogo opcija, a mislim da je uvek bolja ona koja vas neće otrovati. Vjerujem da je to što radim za mene najbolja opcija" kazala je novinarima jednom prilikom.

Davala je novčanu pomoć za istraživanje alternativnih oblika lečenja, uključujući imunoterapiju i terapiju imelom. Tvrdila je da se ekstrakt te biljke može inekcijom uneti u telo, pa na taj način pojačava imunološki sistem.

Tvrdila je i kako je u odluci da odbije hemoterapiju podržavaju roditelji Karol i Ron. Kazala je i kako joj zabrinuti prijatelji redovno šalju poruke.

Kurir.rs/24sata.hr/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track