Najnovije vesti

ADVOKAT ZA RAZVOD OTKRIVA ZAŠTO BRAKOVI NAJČEŠĆE PUCAJU: Ovih 8 činjenica morate znati da vaša ljubav zauvek opstala!
Foto: Profimedia

SVAKODNEVNO SE SUSREĆE S PROBLEMOM

ADVOKAT ZA RAZVOD OTKRIVA ZAŠTO BRAKOVI NAJČEŠĆE PUCAJU: Ovih 8 činjenica morate znati da vaša ljubav zauvek opstala!

Žena

Ketrin Tomas, jedna od najuspješnijih advokata za razvode u Velikoj Britaniji, otkrila je koji su najčešći razlozi za razvod braka.

 

Prema onome što svakodnevno viđa kod svojih klijenata, izdvojila je najčešće probleme koji dovode do razvoda i posavetovala čitaoce kako da ih izbegnu.

 

1. Ne dopuštajte da partner raspolaže vašim novcem

 

Čak i ako jedan od partnera zarađuje više, ili čak većinu prihoda, bitno je da oboje učestvujete u donošenju finansijskih odluka.

 

foto: Profimedia

2. Nemojte pristajati na previše kompromisa

 

Svi smo čuli savet da je kompromis temelj uspešne veze, ali ako jedna osoba popušta predugo i prečesto, jednog dana može shvatiti da nije srećna s tim kako živi, a tad je kasno za ispravljanje.

 

3. Budite oprezni u prihvatanju uloga

 

Ponekad je praktičnije da jedna osoba zarađuje, dok se druga bavi domaćinstvom, ali to dugoročno nije dobro jer se teško možete staviti u cipele svog partnera. Ako muškarac ceo dan provodi na poslu, teško će shvatiti zašto žena dopušta deci da prave toliki nered u kući, dok će ona misliti da je zapravo lako ceo dan sedeti u kancelariji.

 

4. Održavajte svoj seksualni život

 

Svakodnevne obaveze mogu biti zamorne, pa se parovi često nađu u situaciji da preskaču seks ili on postane rutina, a to nikako nije dobro za opstanak braka.

 

foto: Profimedia

5. Pazite da ne postanete samo životni partneri

 

Ako se vaš brak svodi na to da zajednički obavljate dužnosti, npr. odgoj dece, vremenom ćete shvatiti da ništa drugo ne postoji između vas. Kad deca odrastu, takvi partneri se najčešće razvode. Potrudite se da određeno vreme posvetite samo jedno drugom, a obaveze mogu malo i pričekati.

 

6. Nikad ne pretpostavljajte da vaš brak neće propasti

 

Mnogo brakova propada zbog manjka komunikacije među partnerima, posebno oko važnih stvari i planova. Nemojte uzeti zdravo za gotovo da ćete uvek imati identično mišljenje i stavove u životu.

 

7. Prihvatite činjenicu da se ljudi mijenjaju

 

Najuspešnije su one veze u kojima partneri prihvataju promenu u sebi i u drugoj osobi i zajedno rastu i razvijaju se.

 

foto: Profimedia

Kurir.rs/Index.hr, Foto: Profimedia

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...