NISAM MOGLA DA TRPIM NASILJE MUŽA, PA SAM PRONAŠLA UTEHU U NARUČJU PRIJATELJA: Muka joj je od svega i želi da se RAZVEDE, ali neće da deca PATE! Evo šta je na sve rekao stručnjak
Foto: Profimedia

žena nije vreća za udaranje

NISAM MOGLA DA TRPIM NASILJE MUŽA, PA SAM PRONAŠLA UTEHU U NARUČJU PRIJATELJA: Muka joj je od svega i želi da se RAZVEDE, ali neće da deca PATE! Evo šta je na sve rekao stručnjak

Žena -

Britanka se obratila za pomoć kolumnistkinji Deidre ne znajući što da radi. U braku je s nasilnim mužem, zbog kog joj trpi zdravlje, a u trenutku slabosti, utehu je potražila u naručju prijatelja.

"Imala sam aferu sa starim prijateljem kad sam prolazila kroz pakao sa svojim nasilnim suprugom. Afera se završila nakon samo nekoliko nedelja, ali zbog seksa s tim čovekom osećala sam se živom i sada se pitam kako ću bez njega živeti.

foto: Profimedia

Imam 36 godina, a moj muž ima 38 godina. Imamo tri genijalne ćerke koje imaju 13, 11 i 7 godina.

Bio je bolestan pre nekoliko godina i bilo je strašno. Bio je u bolovima i morao je prestati da radi. Bio je pod ogromnim stresom zbog novca i svega ostalog u životu.

Morala sam mnogo više da radim kako bih platila račune, brinula sam se za decu, uz pomoć moje mame i održavala kuću.

I tad je moj muž postao nasilan i zao prema meni.

Otad smo otkrili da je njegovo loše raspoloženje i grozno ponašanje bilo uzrokovano pogrešnim lekovima, ali u to vreme život s njim je bio pakao. Rekao je puno stvari koje su me jako povredile.

Tad sam započela aferu. Bio je to tip mojih godina, s kojim sam išla u školu i uvek je bio dobar prema meni. Javio mi se nakon dugo vremena zbog organizacije godišnjice mature i dogovorili smo se da se nađemo na piću kako bismo se prisetili starih dana. Ali, kad smo se našli, nisam mogla da pomognem sebi i na kraju sam mu ispričala sve što mi se događa.

foto: Profimedia

Bio je divan, pun razumevanja i brižan. Dogovorili smo se da se nađemo sledeće nedelje, a nedelju dana nakon toga smo završili zajedno u krevetu.

Iako je on bio razveden, znala sam da to što radimo nije u redu. Nakon par nedelja nalaženja odlučila sam prekinuti aferu.

Život kod kuće je sada više-manje normalan. Muž se vratio na posao, ali još ne mogu preboleti sve što mi je rekao i uradio, i što mi još radi.

Još me je strah njegovog temperamenta i razmišljam o aferi i razvodu svaki dan. Želim da se osećam poželjno i vredno, a ne da budem nečija vreća za udaranje i domaćica.

Svaki dan sam nasmejana i idem dalje, ali iznutra plačem od muke.

Svesna sam da ako zatražim razvod, da će to doneti mnogo boli mojoj porodici, ali kako da nastavim da se pretvaram da je sve u redu?

Imam i nekih zdravstvenih problema, za koje mi je doktor rekao da su posledica stresnog života.

foto: Profimedia

Deidre odgovara:

Kad je vaš suprug bio bolestan jasno je da nije mogao sebi da pomogne, ali njegovo loše ponašanje prema vama otkad je ozdravio nema izgovor. Ako ga se bojite i nikad se ne osećate voljeno i cenjeno, vaše želje su sasvim razumljive.

Situacija između vas i vašeg muža utiče i na vaše zdravlje, a vaše kćeri ne bi trebalo da gledaju kako majka toleriše zlostavljanje.

Ako se osećate dovoljno sigurno da možete s njim razgovarati, objasnite mu da mora potražiti pomoć i da treba da promeni svoje ponašanje ili da će u protivnom vaš brak trpeti i da će kad tad doći do razvoda.

foto: Profimedia

Kurir.rs/24sata.hr/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track