POČELA JE DA VEŽBA SA 40 DA BI OZDRAVILA: Sada je Lola PRVA U BODIBILDINGU i izgleda kao 1.000.000 DOLARA! (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook

ISPOVEST KOJA ĆE VAS MOTIVISATI

POČELA JE DA VEŽBA SA 40 DA BI OZDRAVILA: Sada je Lola PRVA U BODIBILDINGU i izgleda kao 1.000.000 DOLARA! (VIDEO)

Žena -

Lola Nez je oduvek želela da bude zdrava i vitka. Medutim, bez obzira koliko je vežbala i bila na dijetama nikad nije bila u potpunosti zadovoljna. U četrdesetim godinama je pocela da vežba, diže tegove i da se bavi bodibildingom.

Zahvaljujuci tome danas ima telo kakvo je oduvek želela.

Počela je da vežba od 2014. godine kad je saznala da pati od hroničnog oštećenja donjeg dela jednjaka, skraćeno GERB.

Zbog takvog stanja je osećala stalnu nelagodu i bol koji je uticao na njenu dnevnu rutinu. Imala je problema i s visokim holesterolom i visokim krvnim pritiskom. Takvo zdravstveno stanje ju je motivisalo na drastičnu promenu.

Dugo je bila u potrazi za rešenjem problema. Tek kad je našla ličnog trenera, profesionalnog bodibildera počela je da radi na ostvarenju svojih želja. Lola se brzo zaljubila u vežbanje i za četiri godine je osvojila prva mesta na takmičenjima u bodibildingu.

"U dvadesetim godinama sam bila mlada majka u braku koja se svakodnevno bavila životom. U tom periodu sam uglavnom bila umorna i pod stresom. Rekla bih da sam oduvek želela da uradim nešto za sebe. Moja glavna motivacija je bila da se osećam dobro i da živim dug i zdrav život, a ne samo da izgledam dobro. Međutim, uvek sam se divila ženama sa atletskom građom i želela sam da izgledam poput njih. Ali, stalno sam imala bolove. Nisam mogla ni da spavam normalno, odnosno zbog bolova morala sam spavati sedeći. Lekovi mi nisu pomagali i kvalitet života mi se pogoršao. Osim toga, i moj najstariji brat se borio s rakom." Lola je shvatila da treba da učini sve za svoje zdravlje kako bi mogla što duže da bude sa njim i svojim unukom.

Samo tri meseca nakon treninga nije više imala simptome svoje bolesti i osećala se bolje nego ikad pre.

"Odmah sam se zaljubila u trening, a osim toga počela sam učiti i o pravilnoj ishrani. Nakon tri meseca nestali su i simptomi GERB-a, a moja loša krvna slika postala je normalna. Imam i puno više energije. Čak se i ne sećam kad sam zadnji put bila bolesna. Takođe imam mnogo više samopouzdanja", rekla je Lola i dodala kako se konačno oeća "seksi".

Na Fejsbuku ima skoro 180.000 pratilaca. Lola kaže da ima samo pozitivne komentare o na račun njenog izgleda od strane muškaraca, ali i od žena. "Najvažnije je da znate šta je vaš razlog, odnosno motivacija. Ako je to isključivo da biste izgledali dobro ili mladoliko mislim da ćete jako teško održati disciplinu", zaključila je Lola.

Kurir.rs/Daily Mail, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track