Najnovije vesti

NEMATE PARTNERA I OSEĆATE SE USAMLJENO? Ovih 5 SAVETA će vam POMOĆI!
Foto: Profimedia

nemojte očajavati

NEMATE PARTNERA I OSEĆATE SE USAMLJENO? Ovih 5 SAVETA će vam POMOĆI!

Žena

Osobe koje samoća tišti i koji su željni velikih ljubavi najčešće se pitaju šta nije u redu s njima. Psihoterapeuti kažu da najčešće čuju izjavu: "Nisam dovoljno dobar materijal za vezu". Upravo zbog toga predlažu da osoba treba da radi na svom samopouzdanju. Oni daju nekoliko važnih saveta uz pomoć kojih osoba može izaći iz faze emotivne samoće.

foto: Profimedia

 1. Održavajte prijateljstva

Ako vam treba društvo to zaista ne mora biti vaš emotivni partner. Možete provesti divno veče sa svojom sestrom, a ako vam nedostaje fizički dodir ne zaboravite da i zagrljaj dobrog prijatelja čini čuda. To neće umanjiti vašu želju za partnerom, ali vam može pomoći da ostanete povezani sa ljudima na druge načine. 

foto: Profimedia

2. Fokusirajte se na sadašnjost

Psihoterapeuti savetuju da se trudite da budete prisutni u sadašnjem trenutku. Zaboravite da zamišljate sebe kao samca u budućnosti i živite u sadašnjosti.

3. Nemojte prestati da izlazite

Moguće je da u ovom periodu izbegavate sastanke i izlaske, ali nemojte to raditi. Uvek treba da date šansu nekim novim ljudima da ih bolje upoznate.

Budite otvoreni prema novim iskustvima. To će vam pomoći da shvatite šta zapravo želite od novog partnera.

foto: Profimedia

4. Pronađite hobi

Pridružite se društvenim grupama sa kojima delite slična interesovanja. Možete da upišete neki zanimljiv kurs ili krenete na ples. Vrlo je moguće da baš tamo upoznate ljubav svog života.

5. Ne ulazite u vezu po svaku cenu

Psihoterapeuti naglašavaju da ne ulazite u vezu samo zbog toga što društvo u kom živite to od vas očekuje. Život je dovoljno dug da upoznate partnera koji vam u potpunosti odgovara. Ako vam se to ipak ne dogodi imate pravo na izbor da ostatak života provedete sami. Najvažnije je da se dobro osećate u svojoj koži i da ne osećate pritisak zbog toga što nemate partnera.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Klix.ba, Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...