Najnovije vesti

RODITELJI PRATE NOVI TREND: Sve više dece na igralištima možete dozvati imenima DIZNIJEVIH JUNAKA, a najpopularnija će vas IZNENADITI!
Foto: Profimedia

PRINČEVI I PRINCEZE

RODITELJI PRATE NOVI TREND: Sve više dece na igralištima možete dozvati imenima DIZNIJEVIH JUNAKA, a najpopularnija će vas IZNENADITI!

Žena

Roditelji su na mukama kada treba da odaberu ime za svoje naslednike, jer treba odabrati ono pravo.

Izbor imena za bebu nije nimalo lak zadatak.

foto: Profimedia

Imena dece nisu imuna na trendove, pa u zavisnosti od toga kojoj kulturi pripadate tako ćete izabrati i ime za vaše dete. Ono što je sve iznenadilo jeste trend davanja imena deci po uzoru na junake iz Diznijevih crtaća.

Prethodnih meseci bili su aktuelni junaci serije "Igre prestola", ali i Marvelovi junaci. Sada su mame i tate inspiraciju pronašle u Diznijevim crtaćima.

Za devojčice je najpopularnije ime Moana, ali i ona iz starijih crtanih filmova koji su bili popolarni kada su njihovi roditelji bili deca.

foto: Profimedia

Imena dečaka koja se najviše daju bebama su:

Oliver (Oliver i kompanija); Artur (Mač u kamenu); Sebastijan (Mala sirena); David (Lilo i Stič); Luis (Princeza i žabac).

Što se tiče devojčica, imena su još lepša:

Olivija (Veliki inspektor miš); Amelija (Mačke iz visokog društva); Mia (Princezini dnevnici); Jasmina (Aladin); Aurora (Uspavana lepotica).

Pored ovih često se susrećemo i sa devojčicama koje se zovu Snežana, a ima i mnogo dečaka sa imenom Petar za koje je inspiraciaj bio popularni crtani film Petar Pan.

Ove godine su u Srbiji zabeležena neobična muška imena: Teo, Oleg, Mateo, Leon, Jasin. Što se tiče devojčica to su: Ema, Mia, Nika, Iris, Zoja, Tea.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Super žena/Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...