DONOSIMO VAM 9 NAJVEĆIH ZABLUDA O ŽENSKOM TELU: Niste imali pojma da su mišići jedne devojke OPASNIJI od muških, a evo i kako je to moguće
Foto: Profimedia

nežniji pol

DONOSIMO VAM 9 NAJVEĆIH ZABLUDA O ŽENSKOM TELU: Niste imali pojma da su mišići jedne devojke OPASNIJI od muških, a evo i kako je to moguće

Žena -

Žensko telo je prava misterija, a pogledajte koliko ste zapravo do sada bili u zabludi ako ste mislili da znate sve.

Rođene ste sa milion jajnih ćelija i – to je to!

Kada ste bile veličine banane u stomaku majke imale ste oko 6-7 miliona jajnih ćelija, kao fetus star 20 nedelja. Prilikom rođenja imate 1 do 2 miliona, a u pubertetu oko 400.000. Do 37. godine života imate ih samo 25.000. u menopauzi žene mogu da ih imaju oko 1.000.

foto: Profimedia

Vaša leva dojka je malo veća od desne

Vaše devojčice ipak nisu bliznakinje. Više istraživanja je pokazalo da je leva dojka veća od desne. To je slučaj kod 62 odsto ispitanica.

Imate zdrave bakterije u vagini

Dok svi govore o bakterijama u crevima, imate ceo ekosistem bakterija u vašoj vagini. One proizvode mlečnu kiselinu kako bi održavale pH vrednost vagine u normali. Dobar odnos bakterija može da vas zaštiti od polno prenosivih bolesti, infekcija i bakterijske vaginoze.

Ženski mišići su opasni

Muškarci možda jesu jači, ali su ženski mišići jači i brže se oporavljaju. Ženski mišići se ne umaraju toliko brzo.

Seks jednom ili dva puta nedeljno jača vaš imuni sistem

Antitela se nalaze u pljuvački i nosu pa kada ih razmenjujete sa drugim ljudima gradite imunitet, piše Kosmopolitan. Ljudi koji imaju seks jednom ili dva puta nedeljno imaju 30 odsto više antitela protiv bakterija i virusa.

Sperma može da preživi do 5 dana u vašem reproduktivnom traktu

Par dana pre ovulacije vaše telo je kao hotel sa 5 zvezdica za spermu i može da održi spermatozoide u životu danima. Cervikalne tečnosti postaju kremaste i bele, zatim prozirne, klizave i rastegljive.

foto: Profimedia

Gubite manje krvi nego što mislite tokom ciklusa

Iako vam se čini da je to ozbilno krvarenje, izgubite oko 4 kašike krvi tokom ciklusa. Ukoliko imate osećaj da je to mnogo više nego što treba, javite se ginekologu.

Orgazam bradavica je stvaran

Grudi ne služe samo za predigru, a neke žene kažu da su doživele orgazam samo od stimulacije bradavica. Mozak reaguje na stimulacije različitih delova tela.

Bolovi tokom menstruacije utiču na mozak

Svi znamo koliko su grčevi i bol tokom ciklusa naporni. Neprijatan osećaj može da traje neko vreme, ali može i da vas sprečava u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Super žena/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja