ANĐELA PROSLAVILA 106. ROĐENDAN! Čitav život je jela samo DOMAĆU HRANU, a jedna stvar joj je SAČUVALA ZDRAVLJE! (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram

ŽIVA VIŠE OD VEKA

ANĐELA PROSLAVILA 106. ROĐENDAN! Čitav život je jela samo DOMAĆU HRANU, a jedna stvar joj je SAČUVALA ZDRAVLJE! (FOTO)

Žena -

Anđela Šoštarić iz Drenja Brdovečkog u Hrvatskoj nedavno je proslavila 106. rođendan. Članovi njene porodice otkrili su za čemu ona duguje svoju dugovečnost.

foto: Printscren Youtube/Radio Banovina

"Baku zdravlje služi odlično, nema ni pritisak ni šećer i ne pije nikakve lekove", započeo je razgovor njen unuk Ivan Šoštarić (46, koji je zajedno sa porodicom pripremao slavlje iznenađenja za baku Anđelu.

Proslavila je 2. avgusta 106. rođendan.

Ivan priča kako je reč o skromnoj seoskoj ženi koja je život provela na njivi i brinući o seoskom gazdinstvu.

"Nema ona puno zemlje, nije to veliko gazdinstvo, ali imala je krave, svinje i kokoške. Uzgajala je pšenicu i kukuruz. Sve je to bilo za lične potrebe, tako da nisu ništa prodavali. Ona se bavila domaćinstvom i radom na zemlji, a moj đed je radio u fabrici. Imali su dvojicu sinova. Mislim da joj je život bio naporan, ali bez velikih stresova i problema s kojima se nose ljudi današnjice", nastavio je Ivan.

Anđela čitavog života jede samo domaću hranu koju je sama uzgojila, a nije izbirljiva pa jede sve što joj skuvaju.

"Malo slabije jede meso, više voli povrće. Inače svakog dana popije čaj ili kafu. Čaju obično dodamo malo rakije, tek toliko za miris, da nije prazan čaj. I to je sve. Nema problema s venama ni drugih zdravstvenih tegoba pa ne ide kod doktora", kaže njen unuk.

"Inače, baka nema zube, izgubila ih je davno, pa često zna da se nasmeje i kaže da je znala da će doživeti tolike godine, da bi dala da joj se izrade novi zubi davnih dana", nasmejao se.

Ostali članovi porodice nisu doživeli tolike godine. Mlađi Anđelin sin je preminuo, a stariji ima više od 80 godina. Preminuo joj je i suprug 1982. godine, ali i sve poznanice i prijateljice. Ima jednog unuka i sedam praunuka.

foto: Printscreen Youtube/Radio Banovina

Kurir.rs/24sata.hr/Foto: Printscreen Youtube, Radio Banovina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja