Najnovije vesti

DŽEJMI OLIVER OTKRIO KAKO SE PRAVE SAVRŠENE BOLONJEZE! Nikad niste jeli ovakve, kuvar je dobro čuvao TAJNU (RECEPT)
Foto: Profimedia

TOPE SE U USTIMA

DŽEJMI OLIVER OTKRIO KAKO SE PRAVE SAVRŠENE BOLONJEZE! Nikad niste jeli ovakve, kuvar je dobro čuvao TAJNU (RECEPT)

Žena

Džejmi Oliver je jedan od najboljih kuvara sveta, a ovaj Britanac ovladao je najrazličitijim svetskim kuhinjama, no i dan danas tvrdi da preferira italijansku.

Nedavno je otkrio i svoj savršen recept za čuveni bolonjeze sos, onaj uz koji se testenina najbolje slaže, a istakao je da je najbolje pripremiti duplu količinu s obzirom da se dobar sos kuva najmanje dva sata. Kako biste sebi olakšali posao narendi put kad poželite špagete - jednostavno polovinu stavite u zamrzivač.

Slavni kuvar tvrdi da je najbolje kada se za bolonjeze koristi pelat iz konzerve, te kada je svo povrće isečeno na kockice slične veličine.

A evo i njegovog detaljnog recepta.

Potrebni sastojci:

½ kg mlevenog junećeg mesa ½ kg mlevenog svinjskog mesa 50 grama dimljene slanine grančica ruzmarina 1 glavica crnog luka 2 šargarepe 2 štapa celera 2 konzerve pelata od 400 ml 1 kašika soka od paradajza 800 ml vode malo maslinovog ulja so i biber po želji

Priprema:

Iseckajte listiće ruzmarina i stavite ih da se dinstaju na malo maslinovog ulja. Dodajte sitno iseckanu slaninu.

Potom dodajte mlevenu junetinu i svinjetinu, začinite po želji i dinstajte oko 10 minuta uz često mešanje, sve dok meso ne dobije lepu braon boju.

Iseckajte luk, šargarepu i celer na komadiće slične veličine, pa dodajte u šerpu i nastavite da dinstate još desetak minuta.

Potom u šerpu dodajte i pelat i sok od paradajza, dobro promešajte, i dolijte i vodu. Smanjite temperaturu i ostavite da se kuva na tihoj vatri oko 90 minuta.

Služite toplo uz testeninu po želji i sa izrendanim parmezanom.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Žena/Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...