Najnovije vesti

TAJNI RECEPT ZA NAJBOLJI BOLONJEZE SOS NA SVETU JE OTKRIVEN! Džejmi Oliver ga je strogo čuvao, a onda rešio da ga PODELI sa svima (RECEPT)
Foto: Profimedia

TOPI SE U USTIMA

TAJNI RECEPT ZA NAJBOLJI BOLONJEZE SOS NA SVETU JE OTKRIVEN! Džejmi Oliver ga je strogo čuvao, a onda rešio da ga PODELI sa svima (RECEPT)

Žena

Džejmi Oliver je jedan od najboljih kuvara sveta, a ovaj Britanac ovladao je najrazličitijim svetskim kuhinjama, no i dan danas tvrdi da preferira italijansku.

 

Nedavno je otkrio i svoj savršen recept za čuveni bolonjeze sos, onaj uz koji se testenina najbolje slaže, a istakao je da je najbolje pripremiti duplu količinu s obzirom da se dobar sos kuva najmanje dva sata. Kako biste sebi olakšali posao narendi put kad poželite špagete - jednostavno polovinu stavite u zamrzivač.

 

Slavni kuvar tvrdi da je najbolje kada se za bolonjeze koristi pelat iz konzerve, te kada je svo povrće isečeno na kockice slične veličine.

 

A evo i njegovog detaljnog recepta.

 

Potrebni sastojci:

 

½ kg mlevenog junećeg mesa
½ kg mlevenog svinjskog mesa
50 grama dimljene slanine
grančica ruzmarina
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
2 štapa celera
2 konzerve pelata od 400 ml
1 kašika soka od paradajza
800 ml vode
malo maslinovog ulja
so i biber po želji

Priprema:

 

Iseckajte listiće ruzmarina i stavite ih da se dinstaju na malo maslinovog ulja. Dodajte sitno iseckanu slaninu.

 

Potom dodajte mlevenu junetinu i svinjetinu, začinite po želji i dinstajte oko 10 minuta uz često mešanje, sve dok meso ne dobije lepu braon boju.

 

Iseckajte luk, šargarepu i celer na komadiće slične veličine, pa dodajte u šerpu i nastavite da dinstate još desetak minuta.

 

Potom u šerpu dodajte i pelat i sok od paradajza, dobro promešajte, i dolijte i vodu. Smanjite temperaturu i ostavite da se kuva na tihoj vatri oko 90 minuta.

Služite toplo uz testeninu po želji i sa izrendanim parmezanom.

 

foto: Profimedia

Kurir.rs/Žena/Foto: Profimedia

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...