Najnovije vesti

ŽENA SE PORODILA SA 74, A 25 GODINA PRE 1. DETETA UŠLA U MENOPAUZU! Lekari u neverici, nikad pre se nije desilo ovakvo ČUDO! (VIDEO)
Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

ŽENA SE PORODILA SA 74, A 25 GODINA PRE 1. DETETA UŠLA U MENOPAUZU! Lekari u neverici, nikad pre se nije desilo ovakvo ČUDO! (VIDEO)

Žena

Eramati Mangaiama (74) iz Indije rodila je zdrave bliznakinje nakon što je prošla postupak veštačke oplodnje i veruje se da je najstarija majka na svetu. Ona i njen suprug Rajom Raom (80) su presrećni jer su pokušavali dobiti dete 57 godina, a nada u njima se probudila nakon što im je komšinica začela u dobi od 55 godina.

 

Klinika za veštačku oplodnju platila je većinu zahvata jer je to za njih bilo veliko istorijsko postignuće. Eramati je u bolnici provela svih devet meseci trudnoće, a devojčice je rodila carskim rezom u bolnici Ahalia u Kotapetu.

 

"Ne mogu izraziti svoja osećanja rečima. Ove bebe su me upotpunile. Moje čekanje od gotovo šest decenija napokon je došlo kraju. Sada me više niko ne naziva neplodnom", kazala je ova žena koja je kroz menopauzu prošla pre 25 godina.

 

foto: Profimedia

"Razmišljala sam o postupku veštačke oplodnje otkako je moja komšinica na taj način začela u 55 godini. Imala sam snažnu želju da postanem majka", dodala je.

 

Dr. Umašankara koji ju je pratio tokom celog postupka, kaže da se jako iznenadio kada mu je došla ova žena i rekla šta želi te kako je to izuzetno redak slučaj. Dodao je da ova žena uprkos poznoj dobi nije imala problema sa začećem i trudnoćom jer nije imala medicinskih komplikacija poput dijabetesa i hipertenzije.

 

"Mislim da ona neće imati većih zdravstvenih problema ni u razdoblju nakon porođaja, ali nije u mogućnosti da doji decu. Ali, to je najmanji problem, bebe možemo hraniti mlekom dobijenim iz banke mleka", pojasnio je ovaj lekar.

 

Objasnio je i detalj - kako je uspela ostati trudna ako je prošla menopauzu i njeno telo više nije proizvodilo jajašca?

 

"Dakle, pokušali smo sa jajašcem dobijenim od drugog donora i oplodili smo ga spermom njenog supruga. Srećom, začela je nakon prvog ciklusa i otkrili smo da je trudna. Njeno zdravstveno stanje tokom trudnoće stalno su pratili kardiolozi, pulmolozi, ginekolozi i nutricionisti", rekao je dr. Umašankara.

 

Eramati veruje da je pretekla dosadašnju rekorderku za najstariju novu mamu Mariu del Karmen Bousada de Lara koja je imala 66 godina kada je rodila i kasnije priznala da je lagala kako bi mogla dobiti terapiju za plodnost u klinici u SAD-U. Ona je rodila blizance, dvojicu dečaka 2006. godine.

Kurir.rs/24sata.hr/Foto: Printscreen Youtube

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...