Retko ko ne voli da jede musaku, a pred vama je odličan recept za verziju sa suvom slaninom.
Za pripremu ovog jela potrebno je:
800 gr krompira 4 jajeta 300-400 gr mlevenog mesa 4 čena belog luka 1 glavica crnog luka ulje, so biber aleva paprika po želji 200 gr suve slanine 1 puna kašika kisele pavlake 200 ml mleka
Priprema:
Rernu odmah uključite na 200 stepeni C. Na ulju propržite crni luk seckan, pa dodajte mleveno meso i po želji malo suve slanine seckane. Dodajte aleve paprike, soli, bibera, belog luka izdrobljenog i 1 jaje. Sve izmešati.
Šerpu podmazati uljem. Krompir oguliti i iseći na tanje kolutove. U podmazanu šerpu, đuveč ili tepsiju staviti pola krompira, zatim na njega stavite sav nadev od mlevenog mesa. Preko poređajte ostatak krompira.
Umutite 3 jajeta, dodajte pavlaku i jaja, dodajte mleko i izjednačite, pa prelijte musaku. Možete odozgo staviti listove suve slanine.
Kurir.rs/Bakina kuhinja, Super žena/Foto: Profimedia