Najnovije vesti

KAKO PREBOLETI GUBITAK KUĆNOG LJUBIMCA? Tuga je neopisiva, a na ovaj način će proći!
Foto: Shutterstock

POKUŠAJTE

KAKO PREBOLETI GUBITAK KUĆNOG LJUBIMCA? Tuga je neopisiva, a na ovaj način će proći!

Žena

Vreme leči sve Novog mezimca nabavite tek kad prežalite starog

Kad imate kućnog ljubimca i s njim provodite mnogo vremena, emotivno se vežete i smatrate ga članom porodice. Zato je svakom vlasniku veoma teško da se izbori s njegovim gubitkom, to je izuzetno neprijatno iskustvo, koje uzrokuje veliku tugu i bol.

 

Ovo stanje je potpuno normalno, ali kako biste lakše prebrodili taj period, potrebna vam je podrška bliskih ljudi i razgovor s nekim ko će vas saslušati i razumeti. Osećaj očaja vremenom će proći, a vi ćete se navići na činjenicu da ljubimca više nema (naravno, uspomene i lepa sećanja na njega će uvek ostati).

 

Ako poželite novu životinju, morate biti spremni na ponovni gubitak, a ako niste spremni da još jednom prođete kroz svu tu bol, radije je ne nabavljajte!

 

foto: Profimedia

Šta reći deci?

 

Postoji još jedno pitanje koje se nameće u ovakvoj situaciji, a to je kako objasniti deci da je ljubimac uginuo. Greška koju roditelji često prave (naročito ako je mala životinja u pitanju) jeste da ga zamene novim, misleći da dete to neće primetiti. Ne potcenjujte najmlađe jer im ne možete podvaliti novu životinju! Pre ili kasnije shvatiće da to nije ona ista životinja kojoj su posvećivali ljubav i vreme. Pronađite pravi trenutak, saopštite im tužnu vest i usput objasnite kako zapravo funkcioniše životinjski svet.

 

Kad je vreme za novu životinju?

 

Tek onda kad ste sto odsto sigurni da ste prežalili starog. Zašto? Zato što životinje imaju osećanja i biće tužne ako ste i vi tužni. Nova životinja treba da bude novi početak, a ne zamena za gubitak stare.

 

foto: Shutterstock

Kurir.rs / Foto: Shutterstock

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...