ŽENA MORA DA SE PODREDI MUŽU! Odlučila da živi kao da je 1950. GODINA, a njihove navike su STARINSKE iako imaju samo 30! Kada vidite kako provode dan, osećaćete se kao u FILMSKOM KLASIKU! (FOTO)
Foto: Printscreen Instagram

ovakav par se viđa samo jednom

ŽENA MORA DA SE PODREDI MUŽU! Odlučila da živi kao da je 1950. GODINA, a njihove navike su STARINSKE iako imaju samo 30! Kada vidite kako provode dan, osećaćete se kao u FILMSKOM KLASIKU! (FOTO)

Žena -

Katrina Holte (30) naizgled je obična mlada žena. Ko god bolje upozna njene navike, stavove i stil života, brzo može videti kako uopšte nije obična.

Ona je, naime, odlučila da bi, radije nego u sadašnjosti, živela u 1950. i tome je sve podredila - čim se udala Katrina je tako dala otkaz da bi se, kao mnoge žene u tom vremenu, mogla brinuti isključivo o svom suprugu.

Dan joj tako prolazi u kuvanju, peglanju, čišćenju i brizi o domu, u slobodno vreme malo i vežba, a bavi se i šivanjem - jer gde bi inače pronašla haljinice iz '50-ih koje su praktično glavni odevni predmet njene garderobe.

Svakog jutra Katrina ustaje već u 6:30 sati da stigne pripremiti mužu odeću pre nego što se spusti u kuhinju kako bi mu pripremila doručak i spakovala ručak za posao. Nakon toga počinje sa pranjem veša i peglanjem, pre nego što započne s pripremom večere koja je svaki dan u isto vreme - kad suprug dođe s posla, naravno.

Pre svega godinu dana Katrinin je dan izgledao potpuno drugačije i više je nalikovao na dane drugih mladih žena i supruga. Dok se nije udala za inženjera Larsa, Katrina je radila u računovodstvu jedne velike kompanije, no nakon venčanja odlučila je dati otkaz da može biti domaćica kakve su žene bile u 1950. godinama.

"Sad napokon živim onako kako sam oduvek želela, ovo je moj život iz snova, a moj muž deli tu viziju - kaže mlada supruga i dodaje da briga o mužu podrazumeva puno posla - tonu suđa koje svaki dan treba oprati i veša koje treba opeglati. Ipak, ona stalno ističe i koliko u tome uživa. Kaže i da je muž ne uzima "zdravo za gotovo", već jako ceni sve što ona za njega radi, pogotovo jer je odrastao pomažući majci u kućnim poslovima.

"Mislim da svim muškarcima treba "prava žena", da ih barem malo razmazi - kaže ova supruga koja je ulogu tradicionalne domaćice iz '50-ih prihvatila u potpunosti pa nosi isključivo haljine iz tog vremena. Njih, naravno, kroji sama.

I svoj je dom Katrina opremila nameštajem iz 1940, a za sebe kaže kako se oseća kao da je rođena u pogrešno doba, pogotovo kad se osvrne na sve što se danas u svetu događa.

Kao i sve drugo u njenom životu, ni vežbanje kod nje nije klasično - jer ona radi i vintidž vežbe.

"Vežbanje u 1930. do 1950. bilo je nežnije nego danas, a sastojalo se uglavnom od vežbi istezanja i zagrevanja - priča Katrina koja u kući zato ima improvizovanu spravu za vežbanje, koja je zapravo mala drvena rampa, a vežba svega 10 do 15 minuta dnevno. To joj je dovoljno da ostane u formi i da stane u svoje haljine iz 1950.

Večeru Katrina počinje spremati već oko 16 sati da sve bude gotovo dok se Lars vrati s posla, a uglavnom kuva po receptima iz prošlog veka, jer su domaćice tada pazile da u kući posluže "sve grupe namirnica", pa i ona pazi da uz meso uvek pripremi i neko povrće i desert.

"Kad se Lars vrati kući, voli sam obesiti svoj kaput, što mi ne smeta. Čitala sam u knjizi iz 1950. da se žena ne bi trebala vređati ako muškarac želi sam da obesi kaput, nije zbog toga ona loša domaćica", naglašava Katarina, koja onda mužu servira čašu vode, a ako večera nije gotova i tanjir sa grickalicama poput sira, suvog voća ili orašastih plodova.

"Nakon večere igramo društvene igre poput Skrebla ili gledamo stare TV serije poput "I Love Lucy" ili "The Donna Reed Show". Ponekad čitamo, a ja volim čitati kuvare iz 1950-ih, starinske beauty časopise i časopise o šivenju - priča mlada žena koju moderna muzika ne zanima, pa radije sluša klasičnu muziku ili Frenka Sinatru i Doris Dej. I to na gramofonu.

Kurir.rs/24sata.hr/Foto: Printscreen, Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja