NJENI SINOVI U RANCU UVEK IMAJU ULOŠKE I TAMPONE: Svi joj se ČUDE, a ova majka tvrdi da za to ima DOBAR RAZLOG (FOTO)
Foto: Printscreen/Facebook

UČILA IH ODMALENA

NJENI SINOVI U RANCU UVEK IMAJU ULOŠKE I TAMPONE: Svi joj se ČUDE, a ova majka tvrdi da za to ima DOBAR RAZLOG (FOTO)

Žena -

Jedna mama je sa svojim sinovima još pre godinu dana vodila razgovor o menstruaciji kod devojčica, a sada im je rekla da bi u svojoj torbi uvek trebalo da imaju uloške i tampone, da mogu pomoći prijateljicama. Dečaci su prihvatili njezin savjet, a ovaj je čin izazvao mnogo reakcija.

Mama je napisala: "Moji sinovi u torbi nose tampone i higijenske uloške u školu u slučaju da nekoj od njihovih drugarica zatreba nešto od toga. Prvi put sam pričala s njima o ovoj temi prošle godine. Gledala sam svoje sinove u retrovizoru automobila i rekla im da bi trebalo da uvek u torbi imaju higijenske potrepštine za svoje prijateljice. Bili su malo iznenađeni", rekla je ova mama.

Svima u školi se svidela ova ideja, a njen muž Lukas kaže: "Ako je nekome potrebna pomoć, onda mu treba pomoći. To samo znači da je ta osoba dobar čovek."

Osim što pomaže drugaricama u školi, ova akcija je imala uticaj i na roditelje koji su rekli da će sa svojim sinovima što pre razgovarati o menstruaciji, s obzirom na to da tema ne bi trebala da bude tabu.

Ipak, dobila je i neke kritike za svoj postupak. Neki misle da njeni sinovi nude tampone strancima na silu, što nije istina jer su oni o tome pričali samo sa svojom grupom drugarica. Drugi pak komentarišu da bi devojke trebalo da se pobrinu same za sebe.

"U školi postoje devojčice koje nemaju mamu ili žensku osobu u životu. Imamo studente koji nemaju dom. Pretpostaviti da svi imaju pristup osnovnim higijenskim potrepštinama je prilično glupo. Ni jedna devojka ne bi trebala da pati jer nema pristup proizvodima za menstruaciju. Mi smo odabrali ljubaznost i velikodušnost", zaključila je mama.

Kurir.rs/Upworthy/Foto: Printscreen/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track