RODILA JE ČETVORKE U 51. GODINI, A MORALA JE 10 GODINA MLAĐEM MOMKU DA PODARI DECU! Želela je to više od svega, iako je imala 3 naslednika i 8 unučića, a sad je muči više PROBLEMA nego ikad! (FOTO)
Foto: Printscreen/ Instagram

bori se

RODILA JE ČETVORKE U 51. GODINI, A MORALA JE 10 GODINA MLAĐEM MOMKU DA PODARI DECU! Želela je to više od svega, iako je imala 3 naslednika i 8 unučića, a sad je muči više PROBLEMA nego ikad! (FOTO)

Žena -

Trejsi Briten (51), najstarija Britanka koja je dobila četvorke, porodila se pre tačno godinu dana nakon što se podvrgla vantelesnoj oplodnji.

U trenutku kada je poželela da sa deset godina mlađim dečkom dobije dete već je imala troje dece, osmoro unučića i zagazila je u šestu deceniju. Par se nije obazirao na osudu javnosti i odlučio je da se podvrgne vantelesnoj oplodnji na klinici u Kirpu.

Trejsi je nakon prvog pokušaja ostala trudna i na svet je donela četvorke. Međutim, osude javnosti postale su još žešće.

Ljudi na društvenim mrežama su poručivali da će Britanci morati više da rade kako bi njena deca imala šta da jedu, jer su predviđali da će cela porodica zavisiti od socijalne pomoći.

Uoči prvog rođendana četvorki, Trejsi je otkrila da je zbog novih životnih okolnosti zaradila brojne zdravstvene probleme, da joj je svakodnevica haotična, da je zbog prevelikih troškova u riziku da ostane bez kuće, ali da nikada nije bila srećnija.

Njeni roditelji su već stari, a troje odrasle dece je zaokupljeno sopstvenim životima, pa nema na koga da se osloni osim na sebe. Kako kaže, spava najviše četiri sata dnevno, i to ne uvek u cugu. To što je nosila četiri bebe u šestoj deceniji života ostavilo je i brojne zdravstvene posledice.

"Imam sindrom karpalnog tunela u jednom zglobu i skupljanje nervnih ćelija u drugom. Zbog problema sa stopalima i donjim delom leđa pijem lekove svakog dana, a bole me i ruke i ramena od podizanja četiri bebe", rekla je.

U danima kada je ne stigne umor, tu su zastrašujući troškovi odgananja dece.

Prosečni troškovi odgajanja deteta do 18. godine života iznose oko 230.000 funti, a za četvoro dece to je skoro milion funti koje ona i njen dečko Stiven nemaju.

"Planirala sam da deca makar jednom nedeljno budu u vrtiću kako bih odmorila, ali bi to koštalo 83 funte po detetu. Znala sam da neće biti lako, ali sam očekivala bar neku pomoć od vlade", kaže Trejsi.

Problemi su se pogoršali kada je vlasnica kuće koju trenutno iznajmljuju rešila da je proda za pola miliona funti, što oni nikako ne mogu da priušte, pa će uskoro ostati bez krova nad glavom.

Uprkos svim problemima, ona kaže da nikada nije bila srećnija.

"Ima dana kada pomislim: "Bože, šta sam to uradila?". Probleme koje imaju svi roditelji pomnožite sa četiri i dodajte moje godine i to što ćemo uskoro biti beskućnici. Ali ne žalim ni za čim", tvrdi Trejsi.

Kurir.rs/Daily Mail/Foto: Printscreen, Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja