MALO BRIGE NIJE NAODMET: Hoćete da vam kućni aparati duže TRAJU?! Evo šta treba da radite
Foto: Shutterstock

DOMAĆICE, PAŽNJA

MALO BRIGE NIJE NAODMET: Hoćete da vam kućni aparati duže TRAJU?! Evo šta treba da radite

Žena -

Oni su prilično skupi i baš zato od njih očekujemo da nas što bolje služe. Pravilnim korišćenjem produžićete im vek

Veliki kućni aparati poput šporeta, frižidera, veš-mašine i mašine za pranje sudova nisu nimalo jeftini, pa ih zato treba pravilno koristiti.

Uz samo malo pažnje i nekoliko trikova duže će vam trajati, a samim tim uštedećete novac koji biste potrošili na kupovinu novog proizvoda ili popravku starog.

foto: Shutterstock

Pazite na deterdžent za sudove

Mašinu za pranje sudova uključujte samo kad se nakupi dovoljno sudova za pranje i koristite isključivo one deterdžente koji su namenjeni za ove mašine. Sečiva noževa okrenite nadole ili ih stavite u horizontalni položaj. Posle pranja vrata od mašine ostavite odškrinuta.

Ne kvasite ringle

foto: Shutterstock

Ringle na šporetu, naročito dok su vruće, ne treba kvasiti jer veća je verovatnoća da će brže ispucati ako su mokre. Napukla ringla nije bezbedna za upotrebu i obavezno mora da se zameni.

Isključujte fen

foto: Shutterstock

Pri sušenju kose fen isključujte na svakih nekoliko minuta da se ne bi pregrejao. Držite ga podalje od kose jer ćete tako sprečiti da dlake upadnu u aparat i oštete ga. Kad namotavate gajtan oko pegle ili fena, pazite da ga previše na zatežete kako se ne bi izlomio.

Ne prepunjavajte veš-mašinu

foto: Shutterstock

Mašinu za veš nikad ne treba prepunjavati, a ni uključivati polupraznu. U bubanj stavite toliko veša da iznad njega možete da uvučete ispružene dlanove. Filter čistite jednom mesečno, a pri svakom drugom ili trećem pranju dodajte sredstvo protiv kamenca. Kad mašina ne radi, vrata od bubnja uvek

treba držati otvorena da se u njoj ne bi skupljala vlaga.

(Kurir.rs / Foto:Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja