DA LI JE OVO MOGUĆE?! Žene po forumima tvrde da PASTA ZA ZUBE može da posluži kao test za trudnoću?! Evo kako one to rade
Foto: Profimedia

Neverovatno

DA LI JE OVO MOGUĆE?! Žene po forumima tvrde da PASTA ZA ZUBE može da posluži kao test za trudnoću?! Evo kako one to rade

Žena -

Ako vam se nekada dogodilo da niste stigli da kupite test i proverite da li ste trudne, možete to uraditi uz pomoć paste za zube!

foto: profimedia

Naime, žene koje su pisale na forumima da možete da proverite da li ste trudne i jeftinijim trikom, kažu da su rezultati provereni. Potrebno je samo da u čistu posudu stavite malo paste za zube, koja mora da bude čisto bela.

Zatim, sve to pomešati sa istom količinom urina. Kada su se i urin i pasta "povezali", ostavite tako da odstoji 3-5 minuta.

Ukoliko se u toj smesi ne pokaže nikakva promena, to znači da niste trudni. Ali, ako pasta postane penasta sa plavim tragovima, znači da je test pozitivan.

Hormon HCG uzrokuje hemijsku reakciju u kombinaciji sa pastom za zube, ali ako "trudničkog hormona" nema u urinu, tada neće biti ni reakcije ni promene na zubnoj pasti.

Ipak, nemojte da verujete samo ovoj metodi. Jedino i sigurno je da kada posumnjate na trudnoću odete kod ginekologa!

foto: Shutterstock

Kurir.rs/Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track