ĆERKA (20) JOJ IZGUBILA ŽIVOT ZBOG DIJETE KOJU DRŽE MNOGE ŽENE! Bila je studentkinja sa OGROMNIM planovima, a 1 namirnica ju je koštala SVEGA! (FOTO)
Foto: Printscreen Facebook

UŽAS

ĆERKA (20) JOJ IZGUBILA ŽIVOT ZBOG DIJETE KOJU DRŽE MNOGE ŽENE! Bila je studentkinja sa OGROMNIM planovima, a 1 namirnica ju je koštala SVEGA! (FOTO)

Žena -

Studentkinja kriminalistike, koja je bila opsednuta sopstvenom težinom, preminula je od posledica višegodišnje slabe ishrane. Mada lekari ne mogu da utvrde šta je tačno uzrok smrti, veruju da su tome doprinele tablete jabukovog sirćeta.

Lindzi Boun (20) su mrtvu našle cimerke s kojima je živela na fakultetu.

Lekari nisu mogli da daju zaključak o uzroku smrti i zaključili su da se radi o misteriji. Međutim, mama devojke upozorava ljude, posebno roditelje i mlade devojke o ekstremnim pristupima dijeti.

"Molim vas, budite oprezni", poručila je nakon zaključenja istrage o smrti ćerke i dodala:

"Bila je jednostavno divna, snažna osoba. Htela je da završi fakultet i tako odati počast tati. Imala je toliko planova i ideja."

Nadležni su otkrili da se Boun držala strogog plana ishrane, a to je uključivalo čest post i izgladnjivanje, redovno uzimanje suplemenata u obliku tableta, poput jabukovog sirćeta. Smatra se da ta vrsta sirćeta "prirodno suzbija apetit" i delotvorna je za gubitak kilograma.

foto: Profimedia

Pilikom pregleda stana nakon dojave o smrti, pronađen je dnevnik ishrane s pravilima. Između ostalog, tu je pisalo "ne unosi više od 1.200 kalorija na dan", "ugljene hidrate smeš samo jednom dnevno, i to ako je neophodno", "ostani u biblioteci i nemoj uopšte jesti", "grickaj voće" i "nemoj zaboraviti da popiješ jabukovo sirće". Dnevnik je sadržao i komentare u kojima je bila jako stroga i negativna prema sebi.

Njena majka rekla je da joj je ćerka uzimala kašičicu jabukovog sirćeta pre svakog obroka, otprilike triput dnevno. Vremenom je prešla na tablete , i tako bar dve godine. Iz poruka koje joj je slala dan kad je umrla, zaključila je da je taj dan veoma malo jela.

"Jedina sumnjiva stvar koja se pokazala na analilzama je povišen nivo kiseline u krvi. Nije se radilo o nivou koji bi inače smatrali smrtonosnim, ali svakako je bio povišen. Jabukovo sirće t je dodatak prehrani, ni nema puno informacija o tome kakav mu je dugoročni učinak. Očito se radi o kiselini, a mi ne možemo znati koju je količinu uzimala", rekla je patološkinja koja je radila obdukciju.

Lindzi je izgubila oca i tada je dobila antidepresive. Na kraju je zaključeno da se radi o prirodnoj smrti ili nesrećnom slučaju. Smatra se da joj je otkazalo srce, ali se tačan uzrok ne može znati.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Jutarnji.hr/Foto: Printscreen, Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track