Najnovije vesti

KOLEGINICA JE POVELA BEBU NA POSAO I ZBOG TOGA ME SAD SVI MRZE! U kancelariji niko ne razgovara sa njom, a razlog je HIT: Moje je pravo da ODBIJEM to što mi je tražila!
Foto: Profimedia

zaratile zbog deteta

KOLEGINICA JE POVELA BEBU NA POSAO I ZBOG TOGA ME SAD SVI MRZE! U kancelariji niko ne razgovara sa njom, a razlog je HIT: Moje je pravo da ODBIJEM to što mi je tražila!

Žena

Moja koleginica došla je na posao sa svojom bebom starom osam nedelja i postavila mi jedno pitanje - zbog mog odgovora me sada mrze sve kolege.

Anonimna žena sa foruma Reddit iznela je situaciju koja joj se dogodila na poslu, kako bi videla da li se ljudi zaista većinski slažu da je pogrešila u svom postupku, a njen post prenosimo u celosti.

foto: Profimedia

"Ako, kao i ja, radite u većinski ženskoj kancelariji, znate da će se često dešavati da novopečene mame dolaze u posetu sa svojim bebama. Sve koleginice i kolege popadaju u nesvest i vriskaju od sreće dok beba ide iz ruke u ruku, a ima i nas kojima je zaista neprijatno i ne želimo da držimo bebu. Upravo je takva bila situacija - beba je išla od ruke do ruke, a onda je usledila neprijatna scena.

Naime, probala sam da se uključim u opšte veselje i iznela par generičkih komplimenata ("Jao, kako je slatka"), a zatim pokušala da se neopaženo vratim za svoj sto, a onda mi je mama ponudila da držim njenu bebu.

"Neka hvala, u redu je", rekla sam.

Osetila sam tenziju koja se odjednom stvorila. Majka je ipak i dalje insistirala:

"Ma ne brini, baš je dobra beba". Opet sam je ljubazno odbila uz izgovor da još nisam stigla da primim vakcinu protiv gripa.

"Ma nema veze", rekla je majka očito ne shvatajući koliko ne želim da držim njenu bebu.

"Ne, stvarno ne želim da je držim", na kraju sam rekla.

Reakcija? Šok i horor, ne samo majke već cele kancelarije.

Majka je delovala blago uvređeno, a ostale žene pogledale su me kao da sam joj upravo zalepila šamar.

Šta je istina? Da ne volim bebe, da ih se grozim i da ne želim da ih dodirujem. Da li sam zbog toga loš čovek? Možda, ali i dalje stoji to da imam pravo da držim u ruci nečiju bebu. Međutim, od tada je klima koleginica prema meni sasvim drugačija. Prvo su me u šali tog dana prozvale "hejter beba", ali nije se na tome završilo - povučena je moja pozivnica za rođendan jedne koleginice.

Međutim, izgleda da je jedna rečenica dovela do toga da ću zauvek biti omražena među kolegama. Moraju li zaista sve žene da se tope nad bebama i imamo li pravo da to ne želimo i ne raznežimo se pred novorođenčetom?", pitala se ova žena.

Naišla je na dosta poruka podrške, dok je bilo i mnogo onih koji su joj poručili da joj "ne bi pala kruna s glave da je samo pridržala dete".

foto: Profimedia

Kurir.rs/Žena/Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...