Najnovije vesti

SVETOM JE KAO BOMBA ODJEKNULA VEST DA RIČARD GIR POSTAJE OTAC U 71. GODINI: Mnogi kažu da je SEBIČAN, a evo šta stručnjaci misle o roditeljsvu pod STARE DANE!
Foto: Profimedia

ZA ILI PROTIV?

SVETOM JE KAO BOMBA ODJEKNULA VEST DA RIČARD GIR POSTAJE OTAC U 71. GODINI: Mnogi kažu da je SEBIČAN, a evo šta stručnjaci misle o roditeljsvu pod STARE DANE!

Žena

Juče je u svetu odjeknula kao bomba vest da će Ričard Gir u 71. godini treći put postati otac. Pre dve godine sestra jednog srpskog ministra rodila je dete kada je napunila 59 godina.

Sreća, zadovoljstvo i ponos su neizmerni. Ali da li roditelji razmišljaju o tome da bi deca mogla da ostanu sama kada su im oni najpotrebniji?

foto: Profimedia

O izazovima koje roditeljstvo nosi pod stare dane, u jednoj emisiji razgovarali su psiholog Radmila Vulić Bojović i urolog prof. dr Aleksandar Milošević.

Psiholog Radmila Vulić Bojović smatra da dobijanje dece u poznim godinama nije u redu.

"Dobijanje dece u poznim godinama, kao što su sedamdesete-osamdesete za mene predstavlja sebičan gest. Nije poenta samo napraviti dete, poenta je baviti se detetom, pružiti nešto tom detetu", smatra Vulić Bojovićeva.

Očigledno je da je dobijanje dece u poznim godinama moguće, ali postavlja se pitanje kakva će biti budućnost tog deteta.

"Mislim da svako ko može da vaspitava svoje dete do njegove 18. godine je dovoljno mlad da ima dete", rekao je doktor Milošević, koji je i sam dobio dete u pedesetim.

"Najviše pažnje posvetio sam svom najmlađem detetu, jer sam imao najviše vremena. Mislim da je bolje da čovek sa četrdeset-pedeset godina koji je dovoljno zreo treba da pravi decu, nego čovek sa osamnaest ili dvadeset godina koji je biološki spreman, ali je nezreo i nije socijalno stabilan", rekao je doktor Milošević.

Ilustracija
Ilustracija foto: Profimedia

Kurir.rs/Superžena/Foto: Profimedia 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...