MORALA JE DA USPAVA PSA ZBOG TEŠKE BOLESTI! Odvela je Fibi na poslednju VEČERU i potrošila 4.000 dinara (FOTO)
Foto: Printscreen/facebook

NIJE ŠTEDELA

MORALA JE DA USPAVA PSA ZBOG TEŠKE BOLESTI! Odvela je Fibi na poslednju VEČERU i potrošila 4.000 dinara (FOTO)

Žena -

Elani Poter (50) iz Čičestera 14 godina je bila vlasnica maltezera Fibi, koju je pre par dana odlučila da uspava i svom voljenom ljubimcu nakon osam meseci borbe sa rakom okončati patnje.

- Imala je kanceroznu kvržicu i teško je disala. Znala sam da je vreme - rekla je Elani.

Nakon što su u krevetu zajedno gledale televiziju, Elani je bolesnoj ženki priredila kupku, a onda su otišle u šetnju plažom u Čičesteru. Vlasnica je odlučila da će tog dana odvesti Fibi kod veterinara da je uspava, ali je pre toga želela da joj osigura nezaboravan poslednji obrok.

- Razmišljala sam o pečenoj piletini ali onda sam pomislila da ona zaslužuje više - kaže vlasnica, koja je psa odlučila da odvede do lokalnog restorana. Izvinila se osoblju na smetnji i ispričala im sve o sudbini svog ljubimca, jer je htela da joj hranu posluže za stolom, a ne 'kao psu' na podu.

- Bili su sjajni, stvarno smo se obe osećale dobrodošlo i nisu prestali da je grle- priča Elaini o osoblju restorana i njihovoj ljubaznosti prema njoj i maloj ženki maltezera.

Kada je otišla da plati račun, ljubazno osoblje joj je reklo da je 'sve u redu' i da će oni platiti 29 funti (4.000 dinara) za Fibin odrezak.

- Nisam mogla da verujem, bilo je jako emotivno - kaže Elani koja ima još devet maltezera sa kojima deli krevet i oblači ih u odela za kućne ljubimce.

foto: Printscreen/facebook

- Svi vlasnici pasa kažu da su njihovi ljubimci najbolji, ali maltezeri su stvarno posebni. Kad me bole leđa oni se ne pomeraju od mene i ližu mi suze ako zaplačem - rekla je Elaini opisujući poslednje trenutke svog ljubimca.

- Lice sam stavila na njeno. Bila sam poslednja stvar koju je videla - kaže vlasnica i ističe da je zahvalna Fibinom veterinaru Hooseu Monrealu.

- Hose je bio sjajan. Zamotao ju je u ružičasto ćebe jer zna koliko volim tu boju, a kad sam je dovela kući, svi drugi su došli da se pozdrave sa njom.

Isto Elaina želi, kako kaže, da uradi i za ostale ljubimce kada bude vreme - Koko, Rosi, Džek, Lili, Darsi Reks, Sofi, Puči i Lusi - a kaže da će i ona sa njima biti sahranjena jednog dana.

- Ne mogu da se zamislim, osim pored njih , oni su moje bebice - objašnjava vlasnica.

U znak sećanja na Fibi, Elani i njen sin će od njenog pepela napraviti tintu i tetovirati na leđima oblik njene šapice.

foto: Printscreen/facebook

Kurir.rs/Mirror/Foto: Printscreen/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track