DOKAZANO KO JE JAČI POL: Na ovim POLJIMA žene su BOLJE od muškaraca! Na listi je i vožnja AUTOMOBILA!
Foto: Shutterstock

KORAK ISPRED

DOKAZANO KO JE JAČI POL: Na ovim POLJIMA žene su BOLJE od muškaraca! Na listi je i vožnja AUTOMOBILA!

Žena -

Dame su bolji slušaoci i mentori i veštije su u rađenju više stvari odjednom od muškaraca

Da ne bude zabune, uopšte ne mislimo da muškarci nemaju kvaliteta! Naprotiv, zagovaramo ravnopravnost i mišljenja smo da bi nam bez njih život bio monoton i apsolutno neispunjen.

Ali postoje stvari u kojima, ruku na srce, jači pol i nije baš tako jak. Donosimo vam šest stvari u kojima žene ipak prednjače nad muškarcima...

foto: Shutterstock

1 Više žena završi fakultet. Takođe, prema nekim istraživanjima, muškarcima treba više od pet godina kako bi stekli diplomu.

2 Bolji su vozači. Znamo da će na ovu tvrdnju svi muškarci umreti od smeha, ali prema analizama, muškarci imaju 77 odsto veće šanse od žena da izazovu saobraćajnu nesreću.

3 Otpornije su na bolesti. Studija za studijom pokazuje kako ženski hormon estrogen pomaže ženama da lakše prebole bolesti. Dakle, kad je reč o imunitetu, muškarci su definitivno slabiji pol.

foto: Shutterstock

4 Žive duže. Od svih ljudi koji dožive stotu, 85 odsto su žene. Generalno gledajući, one nadžive muškarce u proseku za 10 godina.

5 Uspešniji su menadžeri. Iako je ovo poprilično kontroverzna tvrdnja, nju potvrđuju vodeći eksperti u menadžmentu. Žene su bolji slušaoci i mentori i veštije su u multitaskingu (obavljanju više stvari odjednom, prim. aut.) od muškaraca.

6 Zdravije se hrane. Istraživanje od 14.000 ispitanika pokazalo je da se žene hrane zdravije od muškaraca. Dok će oni radije posegnuti za picom i crvenim mesom, žene će u svoj meni uvrstiti više voća i povrća.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track