Najnovije vesti

OVE NAMIRNICE NE SMETE ZAMRZAVATI DVAPUT! Kada ih jednom izvadite iz leda, morate ih ISKORISTITI!
Foto: Profimedia

opasno je

OVE NAMIRNICE NE SMETE ZAMRZAVATI DVAPUT! Kada ih jednom izvadite iz leda, morate ih ISKORISTITI!

Žena

Smuti je najbolje popiti čim ga napravite jer se zbog mleka koje sadrži može lako pokvariti ako ga opet zamrznete. Isto važi i za sladoled, a i s mesom treba biti oprezan

Zamrzavanje hrane je praktično jer možemo na duže staze planirati obroke i ranije kupiti namirnice koje su nam potrebne. Iako se dobre strane zamrzavanja uglavnom ne dovode u pitanje, ono ipak ima i jednu veću manu, na koju uglavnom zaboravljamo.

foto: Shutterstock

Proces zamrzavanja smanjuje kvalitet hrane, a kad jednom izvadite i odledite namirnicu, ponovnim stavljanjem u zamrzivač kvalitet više nikad ne može biti isti. Neke su podložnije kvarenju od drugih i upravo zato ih nikada ne bi trebalo ponovo vraćati u zamrzivač.

EVO NEKIH OD NJIH...

Termički obrađeno meso Osim svežeg mesa, trebalo bi da izbegavate i ponovno zamrzavanje već napravljenih mesnih jela. Izvadite meso samo jednom jer se proteini lako kvare nakon što ih odmrznete drugi put.

foto: Shutterstock

Smutiji Najbolje je popiti smuti čim ga napravite - većina smutija u sebi ima i mleko, zbog kog, ako se ponovo zamrzne, može da se pokvari, a i čak ako sadrži samo voće, važi isto pravilo kao za sokove.

Voćni sokovi Jednom odmrznute sokove od voća nemojte opet zamrzavati, posebno voćne koncentrate, jer gube kvalitet.

Sladoled Većina ljudi misli da ima smisla opet smrznuti nešto što je već bilo smrznuto, međutim, to sa sladoledom može biti veoma loša ideja. U pitanju je mlečni proizvod i kao takav se vrlo brzo kvari nakon odmrzavanja. Ako to i učinite, loš ukus i čudna tekstura će vam dati do znanja da on više nije dobar.

Sveže meso Meso se smrzava odmah nakon kupovine, a nakon što se jednom odmrzne, brzo počinje da propada - ne samo da će mirisati čudno, već će i promeniti boju ako ga vratite u zamrzivač. To znači da više nije sigurno za ishranu. Isto važi i za ribu i plodove mora.  

foto: Profimedia

Kurir.rs/Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...