ROBERT JE IMAO 170 KG, ZA 6 MESECI SMRŠAO 76 KG! Evo šta je JEO svaki dan, a sve vreme se častio SLADOLEDOM! (JELOVNIK)
Foto: Pritnscreen

Samo korak po korak

ROBERT JE IMAO 170 KG, ZA 6 MESECI SMRŠAO 76 KG! Evo šta je JEO svaki dan, a sve vreme se častio SLADOLEDOM! (JELOVNIK)

Žena -

Već četiri godine ljudi koji imaju problema s kilogramima prijavljuju se u šou "Život na vagi", nakon kojeg većina njih promeni svoj život na bolje. U tome im pomažu treneri Maja Ćustić i Edin Mehmedović, a bitnu ulogu ima i nutricionistica Martina Linarić.

Nakon šest meseci predanog vežbanja, od čega su tri meseca trenirali u kući u Grižanama, a tri mjeseca sami, 16 kandidata četvrte sezone nedavno je pokazalo svoje rezultate. Najbolji je bio Robert Baković Roko (43) iz Velike Gorice koji je u show ušao s gotovo 170 kilograma, a do finala je spao na 92,9 kg, što je 76,2 kilograma manje. To je 45,1 odsto telesne mase, čime je zaslužio titulu pobednika.

PONEDJELJAK Doručak (cca 7:00) - jogurt sa cimetom i raznim semenkama, tostirani hleb, čaj/kafa/mleko

Međuobrok (cca 10:00) - Smuti od razbnog voća, protein konoplje

Ručak (cca 13:00) - kuvana govedina, lešo krumpir, salata šargarepa, kupus s umakom od senfa, jogurta i začina po želji (čili, biber, korijander....)

Međuobrok (16:00) - banana

Večera (cca 20:00) - supa/goveđa sa minestrone povrćem i pirinač rezancima; kuvana govedina

foto: Pritnscreen

UTORAK Doručak (cca 7:00) - Posni sir s jabukom, bananom, nektarinom, lanenim i čia semenkama i brusnicama

Međuobrok (cca 11:00) - jabuka i bademi

Ručak (cca 14:00) - ćureća prsa na žaru, pirinač s graškom i brokulima, salata: ribani celer koren i zelena salata, maslinovo ulje, jabukovo sirće.

Međuobrok (17:00) - smuti od banane, jabuke, šumskog voća, protein konoplje

Večera (cca 18:00) - povrće žar (tikvice, patlidžan, paprika), losos pečen u pećnici i tostirani hleb

SREDA Doručak (cca 7:00) - zobena kaša s sojinim mlekom i izrendanom jabukom, cimetom, seckanim bademima i suvim šljivama; kafa/čaj

Međuobrok (cca 10:00) - jabuka i indijski oraščići

Ručak (cca 13:00) - čorba od povrća/pasulj/leća/ ječam s junetinom; salata: rendana šargarepa, celer i zelena salata, jabukovo sirće i maslinovo ulje

Međuobrok (16:00) - nektarina

Večera (cca 18:00 .- 18:30) - jogurt sa semenkama (lan, suncokret, čia, sezam) i svežim sirom

ČETVRTAK Doručak (cca 06:15) - tostirani hleb (raženi), ćureća šunka, sveži sir, kafa/mleko/čaj

Međuobrok (cca 11:00) - jabuka, bademi i orasi

Ručak (cca 14:00) - pileća supa s brokulom, šargarepom; salata kus kus i razno povrće (celer, šargarepa, kupus) sa umakom od jogurta i senfa i začina

Međuobrok (cca 18:00) - smuti od banane, sirovog kakaa, protein konoplje, med

Večera (cca 17:30) - salsa od svežih paprika, ćuretina i palenta

foto: Profimedia

PETAK Doručak (cca 6:30) - kuvana kvinoja s komadićima voća (banana, jabuka, kivi), medom i jogurtom

Međuobrok (cca 10:00) - kolač od šargarepe i đumbira

Ručak (cca 13:30) - riblja supa sa šargarepom, celerom i pirinčom; burgeri od ribe, s umakom od jogurta, senfa, kupusa, šargarepe i zelena salata

Međuobrok (cca 17:00) - jabuka

Večera (cca 19:00) - sveži sir, kuvani brokuli i karfiol i dvopek

SUBOTA Doručak (cca 7:30) - zobena kaša (na mleku) s malinama, rogačem.

Međuobrok (cca 10:30) - smuti od jabuka, ananas, protein konoplje.

Ručak (cca 13-14:00) - supa od tikvice, brokulika i karfiol; hladna salata od ćuretine i raznog povrća (kupus, paprika, paradajz, krastavac, šargarepa) umak od jogurta, senfa i začina (biber, beli luk, korijander).

Međuobrok (cca 16:00) - šljive

Večera (cca 18:00) - grilovane paprike i tikvice na salatu s maslinovim uljem, tvrdo kuvano jaje, dvopek/tostirani hleb.

foto: Shutterstock

NEDJELJA Doručak (cca 7:30) - jogurt sa svežim sirom i raznim semenkama (lan, suncokret, čia)

Međuobrok (cca 10:30) - smuti, protein konoplje i spirulina

Ručak (cca 13-14:00) - bistra supa (šargarepa, celer); riba s šargarepom, tikvicama, krompirom, zelena salata

Međuobrok (cca 16:00) - sladoled od avokada i banane

Večera (cca 19:00) - supa s komadićima piletine i rezancima od pirinač.

foto: Profimedia

Kurir.rs/24sata.hr/Foto Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track