NARAVNO DA TREBA JESTI SLADOLED ZIMI! Poslastica za sve uzraste i GODIŠNJA DOBA, a evo i zašto
Foto: Shutterstock

prste da poližete

NARAVNO DA TREBA JESTI SLADOLED ZIMI! Poslastica za sve uzraste i GODIŠNJA DOBA, a evo i zašto

Žena -

Odavno više ne postoji sezona koja je rezervisana za konzumaciju sladoleda. To je poslastica koja se jede tokom cele godine.

Istraživanja potvrđuju da ljubitelji sladoleda ne konzumiraju sladoled birajući sezonu, već kada žele da sebi priušte neko zadovoljstvo. Zašto je on i zimi postao nezaobilazna poslastica, pitali smo pedijatra Tatjanu Vukomanović. Lekovito dejstvo - Od davnina lekari su savetovali konzumaciju sladoleda usled upale grla ili krajnika jer se tako sprečava širenje bakterija i smanjuje bolna osetljivost sluznice.

Temperaturne razlike - Zabluda je da sladoled ne treba jesti zimi. Naprotiv, pogodnije je konzumirati njega nego čaj, jer je temperaturna razlika između vašeg tela i spoljašnje sredine mnogo manja.

Manje kaloričan desert - Zimi većina zaradi poneki kilogram viška. Za razliku od jakih torti i kolača, sladoled sadrži manje kalorija i dostupan je u različitim varijantama, koje su laganije i manje kalorične od tradicionalnih poslastica. Hormon sreće - Kada vam raspoloženje padne sladoled će biti odličan izbor, jer zadovoljstvo koje pruža utiče na raspoloženje i podizanje energije.

Koliko je konzumacija sladoleda zastupljena tokom zime, potvrđuje i lista zemalja koje ga najviše konzumiraju. U top pet država nalaze se dve skandinavske, a njihova prosečna temperatura čak i tokom leta jedva prelazi 20 stepeni. Zato i vi i vaši najmlađi uživajte u omiljenoj poslastici tokom cele godine.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track