RUŽICA OLAH JE JEDINA U SRBIJI KOJA JE ZATRUDNELA, A IMA RAK KRVI! Od kako očekuje dete desilo se ČUDO!
Foto: Printscreen Prva TV

NEĆETE VEROVATI

RUŽICA OLAH JE JEDINA U SRBIJI KOJA JE ZATRUDNELA, A IMA RAK KRVI! Od kako očekuje dete desilo se ČUDO!

Žena -

Iako je obolela od retkog malignog oboljenja krvi, Ružica Olah iz Odžaka čeka bebu. Kaže da se oseća odlično već pet meseci i da su simptomi bolesti nestali sa trudnoćom. Lekari u Srbiji kažu da im nije poznato da je ovakav slučaj igde zabeležen.

Ružica je imala 27 godina kada je obolela od raka krvi. Sada ima 39. A otkako je u drugom stanju nema simptome mijelofibroze. I definitivno je jedina žena u našoj zemlji koja je tokom ove bolesti zatrudnela. Kaže da je bio šok kada je saznala da boluje od ove bolesti, ali i ovo je bila vrsta šoka, samo poziitivnog, jer se na lepe vesti čovek navikne.

foto: Printscreen Prva TV

"Deset godina svakodnevno, i danju i noću imate temperaturu, bolove i odjednom toga nema. Najgore pitanje koje čovek može u tom momentu sebi da postavi i od kog treba bežati i nikako ne pomišljati na to je "zašto baš ja", to je pitanje koje uglavnom ubija psihu", priznaje Ružica Olah.

Ružica je jedina osoba u Srbiji koja je zatrudnela dok boluje od mijelofibroze. Udruženjima za retke bolesti nije poznato da je ovakav slučaj zabeležen bilo gde u svetu. Mijelofibroza je izuzetno retko i agresivno maligno oboljenje. U koštanoj srži razvija se fibrozno tkivo koje dovodi do toga da se proizvodnja krvi smanji.

Kurir.rs/Prva/Foto: Printscreen, Prva TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track