Najnovije vesti

UČENICI ŠOKIRANI, PROFESORKA SE POJAVILA OVAKVA! Njena metoda je učinila ČUDO, naučili gradivo BOLJE NEGO IKAD (FOTO)
Foto: Printscreen Twitter

SVAKA ČAST

UČENICI ŠOKIRANI, PROFESORKA SE POJAVILA OVAKVA! Njena metoda je učinila ČUDO, naučili gradivo BOLJE NEGO IKAD (FOTO)

Žena

Učenicima i studentima nije lako zadržati pažnju, animiritati ih i podstaći da nešto nauče na originalan način. No, veličina dobrog profesora oduvek se ogledala u inovativnosti i kreativnosti, a srećom takvih ima, iako te priče ne nađu uvek put do široke publike.

Ipak, društvene mreže dale su priliku kreativcima širom sveta da dođu do izražaja i pokažu svetu neke svoje ideje, a nedavno je hit na Internetu postala jedna španska učiteljica.

Naime, 43-godišnja Veronika Duke došla je na ideju kako da svojim đacima na nov i drugačiji način prikaže anatomiju ljudskog tela i pomogne im da lakše savladaju istu.

Ona se na času biologije pojavila u trikou koji prilično realistično pokazuje položaj i veličinu ljudskih organa, mišića i kostiju, pa je zapravo bila hodajući pano.

Njenom sjajnom idejom na Tviteru se pohvalio njen suprug Majk, istakavši da su se deca u razredu oduševila.

"Toliko sam ponosan na ovaj vulkan ideja kog imam čast da zovem svojom ženom. Danas je svojim učenicima objasnila ljudsko telo na vrlo originalan način. Klinci su se raspametili!", napisao je on, a objava je ubrzo psotala viralna i izazvala brojne pozitivne reakcije.

Veronika je inače učiteljica već 15 godina, a predaje prirodne i društvene nauke, likovno, kao i engleski i španski jezik.

"Znala sam koliko je teško tako maloj deci da zamisle raspored unutrašnjih organa, pa sam mislila da je vredno da pokušam. Još davno sam odlučila da se maskiram na časovima istorije. Takođe koristim kartonske krune kako bih đake naučila imenicama, glagolima, zamenicama... Različita gramatička kraljevstva", objasnila je ova dosetjiva nastavnica.

foto: Printscreen Twitter

Kurir.rs/Žena/Foto: Printscreen, Twitter

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...