DECA LOŠE PONAŠANJE UČE OD RODITELJA! Na ove stvari bi trebalo da obratite PAŽNJU, u svemu vas KOPIRAJU!
Foto: Stock

Posvetite se mališanima

DECA LOŠE PONAŠANJE UČE OD RODITELJA! Na ove stvari bi trebalo da obratite PAŽNJU, u svemu vas KOPIRAJU!

Žena -

Deca su odraz roditelja i zato je veoma važno da shvatite da ona neprestano preuzimaju sve vaše obrasce ponašanja i primenjuju ih

Ukoliko vaše dete uradi nešto ružno, budite svesni da je to najverovatnije došlo od vas. Evo koja su najčešća loša ponašanja koja se uče od roditelja.

Previše su zavisni

Roditelji koji su previše zaštitnički nastrojeni i kao hobotnica hvataju i okružuju svoju decu čine da ona budu previše zavisna od svojih roditelja, a vremenom i od drugih. Deca koja su navikla da uvek neko drugi rešava njihove probleme, da im neprestano krči put i donosi odluke umesto njih, sklona su lošem snalaženju u životu. Oni po tom obrascu nastavljaju da traže osobe koje će ih u životu voditi s tendencijom da postanu zavisni od njih.

Prekidaju u govoru

Ukoliko su roditelji skloni da upadaju nekome u reč, njihova deca će sigurno raditi isto. Uvek pustite dete da vam kaže sve što hoće, do kraja. Ne dozvolite da sebi budete važniji od deteta i dajte mu prostor da se izrazi. Naučite dete koliko je važno da sasluša i sačeka svoj red da govori. To će učiniti da bude kulturnije i da ima bolju komunikaciju.

foto: Stock

Kultura i pristojnost

Nikada nije prerano da naučite svoju decu kako da budu prijatna i kulturna. Oni zaista moraju da znaju osnovne reči kao što su: izvini, hvala, molim te i tako dalje.

Nepoštovanje odraslih

Biće trenutaka u kojima će neko drugi čuvati vaše dete. Rođaci, dadilja, prijatelji ili komšije... Ukoliko se ne trudite da odgojite dete tako da vas poštuje, ono to neće činiti ni sa drugima. Time automatski stvarate lošu sliku o sebi i o detetu.

Iznošenje privatnih stvari svima

Deca se od najranijeg uzrasta uče da dele. Ukoliko ne naučite dete da neke stvari ne treba da iznosi van kuće, ono samo neće napraviti razliku između privatnosti i javnosti. Ne želite da se intima deli u vrtiću ili kada vam dođu gosti. Zato naučite dete šta ostaje u vaša četiri zida.

foto: Profimedia

Kurir.rs/ Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track