SA 13 POKRENULA POSAO, SA 19 POSTALA MILIONEKRKA! Imala je GENIJALNU ideju, a sve da bi pobegla od maltretiranja! FOTO
Foto: Instagram

mlada i uspešna

SA 13 POKRENULA POSAO, SA 19 POSTALA MILIONEKRKA! Imala je GENIJALNU ideju, a sve da bi pobegla od maltretiranja! FOTO

Žena -

Liv Konlon (21) su u školi vršnjaci zadirkivali jer je uvek dobijala dobre ocene, a to ju je motivisalo da uradi još više. Sa 13 godina, pre nego što je završila školu, pokrenula je posao sa prodajom veštačkih noktiju, a šest godina kasnije zaradila je svoj prvi milion funti.

- Drugovi su me toliko gnjavili da sam morala da promenim školu, a sa 13 godina počela sam da prodajem veštačke nokte iz Kine na jednom onlajn sajtu - priča Liv koja je tada u svoj prvi biznis uložila 300 funti, koje je zaradila zahvaljujući kućnim poslovima i brzo na njima zaradila 5.000 funti.

Brzo je pokrenula i drugi posao, kompaniju 'The Property Stagers', koja iznajmljuje nekretnine koje čekaju na prodaju. Inspiracija joj je, kaže, došla kad je njena mama Ali htela da proda stan koji je kupila kao investiciju, pa je Liv predložila da joj pomogne da ga dekoriše. A to je očigledno obavila odlično - jer samo tri dana nakon što ga je preuredila, stan se prodao.

Počela je tako još tokom srednje škole da stažira u agenciji za iznajmljivanje, a išla je i na razne događaje i puno razgovarala sa ljudima iz te branše pa je, kaže, shvatila da postoji jaz na tržištu.

Profesori su joj pak govorili da je sebi 'upropastila život odustajanjem od fakulteta i pokretanjem sopstvenog posla', a samo joj je mama bila podrška.

- Svog prvog klijena pronašala sam 2015. godine, a tada sam i ošišala kosu da bih izgledala starije - priča Liv koja na početku nije imala sredstava, ali je već za prvu naknadu u iznosu od 1.000 funti kupila nameštaj i počela 'da skuplja zalihe'. Tako je već u prvoj godini sredila 25 objekata, uglavnom u Glazgovu i Edinburgu, izgradila portfelj i umrežila se kako bi pronašla nove klijente.

- Bilo je iscrpljujuće, ali i uzbudljivo. Radila sam 18 sati na dan i moj život je postao drugačiji od života mojih prijatelja koji su izlazili dok sam ja radila, pa smo se vremenom razišli - ispričala je mlada preduzetnica.

U prvoj godini je zaradila preko 30.000 funti, uspela sebi da isplati platu i opet uloži u novi nameštaj. Tada je i njena mama napustila svoj posao savetnika kako bi radila za nju, a u drugoj godini je njena firma premašila dobit od milion funti.

- Bilo je neverovatno, ali morala sam putem da naučim sve o upravljanju finansijama u brzorastućoj kompaniji. Srećom, uvek sam imala pored sebe knjigovođu da mi pomogne - ispričala je Liv koja se sada bavi proizvodnjom i izvozom nameštaja, ima nekoliko skladišta i ispod sebe ima tim od deset ljudi u Glazgovu i Mančesteru.

Budi se, kaže, već u 4 ujutru, a zatim radi deset sati do obroka s prijateljima, koji su većinom stariji i upoznala ih je na poslu. Priznala je da nema mnogo vremena za društveni život.

- Trenutno sam srećna i sama, nemam vremena za vezu - kaže Liv koja je već sa 18 godina kupila svoju prvu kuću, a sada je vlasnica i velike kuće u kojoj živi sa mamom. Bez obzira koliko zaradi, kaže, ne troši mnogo na materijalne stvari, jer preferira putovanja i iskustva.

Kurir.rs/The Sun/Foto: Printscreen/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track