Pravilnom pripremom na visokoj temperaturi možete dobiti hrskav, reš pečen krompir sa vrlo malo masnoće, piše Lepa & Srećna.
Sastojci: 1 kg krompira 1 kašičica ulja so i biber po ukusu Priprema: Ugrejte rernu na 220 C stepeni. Oljuštite i isecite krompir na kriške, pa ga prokuvajte u posoljenoj vodi - oko 5 minuta. Ocedite krompir, sipajte ga u pleh ili tepsiju pa pospite uljem. Dobro promešajte a onda raširite krompir tako da bude svuda samo u jednom sloju. Posolite i pobiberite (najbolje sveže mlevenim biberom). Pecite 20 minuta pa izvadite pleh iz rerne, prevrnite krompir i pecite još 15 minuta. Recept: Kika K.
Sa sajta LEPA & SREĆNA pročitajte još:
BERLINSKA KROMPIR SALATA: bogata posna salata bez majoneza (RECEPT)
PIKANTNA KIKIRIKI SALATA: posno predjelo ili meze (RECEPT)
KUPUS SALATA SA PIKANTNIM DODACIMA: novo meze ili osveženje uz glavno jelo (RECEPT)
Foto: Shutterstock