OVIH 7 NAMIRNICA U KUHINJI SASVIM JE DOVOLJNO: Nećete biti gladni ako ih imate, a evo kako da ih UPOTREBITE! LAKO JE!
Foto: Profimedia

SAVET

OVIH 7 NAMIRNICA U KUHINJI SASVIM JE DOVOLJNO: Nećete biti gladni ako ih imate, a evo kako da ih UPOTREBITE! LAKO JE!

Žena -

Poslušajte savete mama i baka i spremite nekoliko ključnih sastojaka s kojima možete pripremiti brojna jela, a zbog kojih nikada nećete biti gladni. Ova hrana daće vam dovoljno energije za obavljanje svakodnevnih potreba u kriznim situacijama.

foto: Shutterstock

SPISAK NAMIRNICA:

- brašno - šećer - kvasac (u prahu ili sveži) - jaja - krompir - ulje - so

HLEB Postoje brojni recepti za pripremu, a baziraju se na nekoliko osnovnih sastojaka: brašnu, kvascu, šećeru, soli i vodi. Šećer će vam pomoći da aktivirate kvasac, a možete premazati i uljem kako biste dobili finu i hrskavu koricu. JAJA NA 100 NAČINA

S čime ćete hleb poslužiti? S jajima! Taj odlični i relativno jeftini izvor belančevina možete pripremiti na sto načina. Jaja možete skuvati, ispeći na oko ili kajganu, poširati ga, napraviti omlet... Izbora je mnogo. Napravite supu s jajima. Taj starinski recept smiruje probavu, a vrlo se lako priprema: u duboki lonac pomešajte tri kašike brašna s tri kašike ulja. Mešajte dok se brašno ne zgusne i ne dobije žućkastu boju. Kada tekučnost počne da vri, pustite da kuva još otprilike pet minuta. Ubacite u supu razbijeno jaje, dobro ga razmućkajte i pustite da se kuva. Začinite po želji i poslužite s komadićem preprženog hleba. KROMPIR

Izvor je brojnih hranjivih materija poput vitamina C, vitamina B6, pantotenske kiseline, kalijuma, magnezijuma, fosfora, gvožđa, mangana i kalcijuma, ali i jedna od najfleksibilnijih namirnica s kojom možete kuvati.

foto: Profimedia

SVEŽA TESTENINA

Ako u kući imate brašna i jaja, vrlo lako možete napraviti i svoju testeninu. Osnovni recept glasi da na jedno jaje ide 100 grama brašna te prstohvat soli. Brašno stavite u posudu, napravite udubljenje u sredini i u nju razbijte jaja te dodajte malo soli. Viljuškom mešajte sastojke, prebacite ih na površinu i mesite dok ne dobijete glatku i elastičnu kuglu testa. Pokrijte ga folijom i pustite da se odmara pola sata. Nakon toga ga oblikujte po želji.

BISKVIT S KARAMELOM

Kad se zaželite nečega slatkog, napravite jednostavan biskvit te ga premažite karamelom, odnosno šećerom koji ste rastopili u loncu dok nije dobio zlatnosmeđu boju.

foto: Profimedia

Kurir.rs/K.Đ/Zadovoljna.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track