Najnovije vesti

VREME JE ZA GROŽĐE DIJETU! Jedite samo ovo voćku i dnevno mršavite JEDAN KILOGRAM! O ovome morate da vodite računa!
Foto: Shutterstock

skidanje sala!

VREME JE ZA GROŽĐE DIJETU! Jedite samo ovo voćku i dnevno mršavite JEDAN KILOGRAM! O ovome morate da vodite računa!

Žena

Grožđe je nekada smatrano čudotvornim lekom za rak. Naime, ova voćka u sebi sadrži vitamine, minerale i spojeve koji su dobri za detoksikaciju celog organizma, takođe ubrzava metabolizam pa svi oni koji su na "grožđe dijeti" izgube i do nekoliko kilograma za sedam dana.

Ova dijeta je rigorozna i sastoji se samo od konzumacije grožđa i vode.

Prvi korak

Jedite grožđe za svaki obrok. Nema ograničenja koliko ga možete pojesti, ali pokušajte da to bude barem kilogram i po do dva da biste izbegli glad.

Drugi korak

Pripremite grožđe na razne načine, kako bi vam prehrana izgledala raznovrsnije. Napravite sok od grožđa ili ga poješajte u vašem omiljenom voćnom smutiju, uz to što ćete jesti i cele voćke.

foto: Pofimedia

Treći korak

Pijte vodu koliko god želite, ali izbegavajte da je pijete sat pre ili nakon konzumacije grožđa.

Četvrti korak

U trećem danu moguće je da će se javiti glavobolja i mučnina. To nije zbog pothranjenosti, već je to rezultat čišćenja toksina iz tela. Nuspojave su privremene i nestaće nakon jednog dana.

Peti korak

Na dijeti biste trebalo da budte četiri-pet dana u sedmici. Dnevno bi trebalo da izgubite po kilogram.

Prednosti soka od grožđa

Osim što će vam pomoći u dijeti, sok od grožđa ima mnoge zdravstevne benefite poput smanjenja krvnog pritiska, smanjenja rizika od krvnih ugrušaka i količine lošeg holesterola. Grožđe je također bogato flavonoidima, antioksidansima koji smanjuju oksidativni stres.

Jedna studija iz septembra 2013. u časopisu Critical Reviews otkrila je da grožđe ima snažno antioksidativno djelovanje. Smanjuje rizik od nekih hroničnih i kardiovaskularnih bolesti.

Samo pola šoljice soka od grožđa osigurava 50 posto preporučenog unosa vitamina C dnevno. Visok nivo vitamina C može pomoći u funkcionisanju imunološkog sistema. Nadalje, grožđe je dobar izvor vitamina K i ugljenih hidrata u obliku jednostavnih šećera.

Svaka dijeta ne treba da se započinje a da se pre toga ne konsultujete lekara. 

foto: Profimedia

kurir.rs/klix

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...