NE JEDE PO 40 SATI: Rejčel je za 14 meseci skinula 50 kilograma, a onda joj se desilo nešto što nije OČEKIVALA! (FOTO)
Foto: Printscreen

EKSTREMNA DIJETA

NE JEDE PO 40 SATI: Rejčel je za 14 meseci skinula 50 kilograma, a onda joj se desilo nešto što nije OČEKIVALA! (FOTO)

Žena -

Rejčel Šarp Oslen imala je 23 godine i težila je 107 kilograma. Danas, tri godine kasnije, Rejčel ima svega 50 kilograma. Mlada Amerikanka oduševila je korisnike društvenih mreža kad je počela da stavlja fotografije svoje transformacije i savete kako smršati.

Sve se promenilo 2017. kad je sa suprugom krenula na planinarenje. Bilo joj je toliko teško kretati se da je odlučila promeniti životne navike.

- Mislila sam da će mi srce otkazati i da ću umreti. Nisam se mogla spustiti do automobila i ozbiljno sam se prepala - priča Rejčel.

Nakon toga, svakodnevno je krenula postiti i trenirati, a 14 meseci kasnije uspela je skinuti više od polovine nekadašnje težine. I danas to primenjuje te kaže kako se nikad nije bolje osećala.

- Naizmenično postim tako da ne jedem između 38 i 40 sati. Post ima brojne prednosti pogotovo za dijabetičare jer snižava šećer u krvi - priča Rejčel koja je nekad nosila veličinu XL, a danas ponosno stane u S.

- Nikad nisam mislila da je opasno. Svakodnevno sam tražila jednostavne načine kako izgubiti kilograme, no nema ih. Treba biti uporan i svakodnevno se brinuti o kilaži. Prežderavala sam se najlošijom hranom, nisam uopšte vežbala te nisam volela svoje telo - rekla je Rejčel koja je u jednom danu znala pojesti palačinke, burger, pizzu, čips i testeninu. Sad je to zamenila salatom, žitaricama, tunom i piletinom.

Zbog velikog i relativnog brzog gubitka kilograma, mlada Amerikanka pati od telesne dismorfije, nezdrave i preterane brige oko fizičkog izgleda, no kaže kako joj u toj borbi pomažu pratitelji na društvenim mrežama.

- Stroga sam prema samoj sebi jer želim postići najbolji mogući rezultat. Još u detinjstvu sam dobijala ružne komentar na račun svog izgleda. Gubitak kilograma nešto je najbolje što mi se dogodilo i za fizičko i za mentalno zdravlje - govori Rejčel.

Kurir.rs / msn.com / M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track