SALO SE MOŽE SMANJITI PLIVANJEM: Evo koliko minuta je potrebno da biste imali RAVAN STOMAK! A ovo je samo PLUS!
Foto: Profimedia

POKUŠAJTE

SALO SE MOŽE SMANJITI PLIVANJEM: Evo koliko minuta je potrebno da biste imali RAVAN STOMAK! A ovo je samo PLUS!

Žena -

Džoel Šinofild, profesor plivanja na Univerzitetu u Virdžiniji, kaže da se nakon četiri minuta plivanja većina ljudi oseća iscrpljeno.

To se događa zbog toga što se pluća prilagođavaju novom načinu disanja, kardiovaskularni sistem radi na potpuno drugačiji način, a za pokretanje u vodi potreban je svaki naš mišić.

Zato je potrebno krenuti postepeno, što će dugoročno dovesti telo u savršenu formu, a masne naslage na stomaku postaće stvar prošlosti. Čak i ako ste sasvim prosečni plivač, i te kako možete da suzbijete masne naslage, no pripazite da svoje vreme u vodi zaista produžavate postepeno.

foto: Shutterstock

Pre samog čina plivanja obvezno je potrebno zagrejati mišiće. Tako ćete ih pripremiti za povećanje cirkulacije krvi u celom telu koja ih očekuje tokom samog plivanja. To možete učiniti hodanjem u plićoj vodi, a oni veštiji mogu posegnuti i za jogom u vodi. Potrebno je plivati barem pola sata po nekoliko puta nedeljno kako bi se postigli vidljivi rezultati.

Sat vremena laganog plivanja sagoreva oko 500 kalorija, dok intenzivniji oblici poput prsnog ili leđnog plivanja mogu sagoreti do 700 kalorija.

Kada ste jednom u vodi, potrebno je plivati barem 30 minuta kako bi vežba u periodu od nekoliko nedelja pokazala rezultate. No ne zaboravite da pravite pauze i menjate stilove plivanja kako biste olakšali sebi. Nakon završetka plivanja potrebno je polako izaći iz vode kako bi se telo opet prilagodilo novim uslovima i kako bi se smanjio broj otkucaja srca.

Za najbolje rezultate potrebno je plivanje kombinovati s zdravom ishranom i što manjim unosom masti kako bi se povećao vaš potencijal sagorevanja kalorija.

foto: Profimedia

Kurir.rs/K.Đ/Zadovoljna.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track