Najnovije vesti

TATJANA SE TUŠIRALA HLADNOM VODOM 30 DANA Posle 2 nedelje počela sam da osećam ove PROMENE u telu i nikad neću stati
Foto: Profimedia

Iskustvo

TATJANA SE TUŠIRALA HLADNOM VODOM 30 DANA Posle 2 nedelje počela sam da osećam ove PROMENE u telu i nikad neću stati

Žena

Problem sa cirkulacijom imaju mnoge žene, a Tijana je podelila svoje iskustvo i kako je sebi i svom organizmu olakšala i to samo tuširajući se hladnom vodom. 

- Počela sam da se tuširam hladnom vodom bez velikih očekivanja jer sam inače bila zdrava i energična. Ali, osetila sam veliku promenu. Dve nedelje posle početka tuširanja hladnom vodom shvatila sam da mi više nije potrebno osam sati sna već sedam. Osećaj je bio kao kad sam nekada plivala u Bajkalskom jezeru u kojem je temperatura vode bila devet stepeni. Po celom telu sam imala osećaj peckanja, kao da je slaba struja prolazila kroz njega. Zato sam se i počela tuširati hladnom vodom, želela sam ponovo taj divan osećaj - priča Tatjana.

Ona upozorava da se postepeno treba izlagati mlazu hladne vode, lagano rashlađivati vodu i sebi istovremeno objasniti prednosti hladne vode. Posle samo nedelju dana osećaj će biti vrlo prijatan, a naizmenično tiširanje toplom i hladnom vodom odlično je za cirkulaciju.

- Ujutro se tuširam hladnom vodom tri minuta, prođem tušem po celom telu dva puta. Na kraju se ne obrišem peškirom već uživam u osećaju. Slobodno i vrištite kada vam dođe - savetuje Tatjana i dodaje da tuširanje hladnom vodom treba ponavljati svakodnevno, najmanje tri nedelje jer je mozgu potrebno vreme da se navikne. Ali neophodna su još tri meseca da se ta veza ukoreni - kaže Tatjana.

Tuširanje hladnom vodom ima nekoliko prednosti. Ubrzava cirkulaciju, skida višak kilograma jer telo proizvodi dodatnu energiju da bi se zagrejalo. Ubrzava metabolizam i jača imunitet, a kožu čini elastičnijom.

foto: Profimedia

kurir.rs/bebamur.com

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...