Najnovije vesti

5 DANA NIJE IZVADILA TAMPON! Presavijala se od BOLOVA, kad ga je izvadila bio je skroz CRN, a onda je pala u ŠOK
Foto: Profimedia

budite oprezni

5 DANA NIJE IZVADILA TAMPON! Presavijala se od BOLOVA, kad ga je izvadila bio je skroz CRN, a onda je pala u ŠOK

Žena

Ejmi Vilijams (24)  umalo nije umrla kada je shvatila da je u njoj još tampon kojeg je stavila pre pet dana. Zbog toga je zaradila ozbiljnu sepsu i borila se za život.

Naime, majka jednog deteta zaboravila je da izvadi tampon i on je njoj stajao koji joj je iyayvao sepsa i završila je na jakim antibioticima.

- Tampone koristim već 10 godina i nikad pre nisam imala slične nezgode, ali ti je dokaz  da se uvek nešto može desiti - rekla je.

Ejmi je priznala da je tampon stavila kad je bila poprilično pijana. 

- Kako nisam mogla da nađem konac za izvlačenje, pretpostavila sam da sam ga već izvadila i samo sam gurnula novi - otkrila je Ejmi.

Međutim,  pet dana kasnije, osetila je čudan i užasan miris, i znala je da nešto nije u redu.

foto: Profimedia

- Ituširala sam se, ali i dalje se osečao neprijatan miris i posle detaljnog čišćenja. Legla sam na krevet i sama se 'pregledala'. Osetila sam nešto pod prstima i noktima sam napipala tampon. Sledila sam se - ispričala je, dodajući kako joj je trebalo još pola sata da izvadi tampon koji se u njoj okrenuo bočno, a sve to dok se previjala u bolovima.

- Mislila sam da ću se onesvestiti. Kad je izašao, bio je potpuno crn. Bilo je odvratno, a mene su počeli oblijevati znoj - prisetila se svog užasa.

Nakon toga osetila je jake grčeve, ali su je tek dva dana kasnije, dok je bila na poslu, kolege su joj komentirale da je jako bleda te izgleda 'kao smrt'.

Požurila je u hitnu gde su joj izmerili temperaturu od 40 Celzijusa. Odmah po dolasku počela je da povraća, pa su je hitno odveli na intenzivnu negu, gde su joj izvadili krv i odmah dali antibiotike. Skoro je umrla

Ispričala im je za situaciju s tamponom, a doktori su zaključili kako je već upala u stanje toksičnog šoka te da se taj dan nije pojavila u bolnici, sledeće se jutro zasigurno ne bi probudila. Naime, njeni organi su počeli otkazivati.

- Bila sam van sebe od straha, plakala sam medicinskoj sestri pitajući je hoću li ikad više videti svog sina - prisetila se.

Sledeća je četiri dana provela većinom spavajući te budeći se i padajući u nesvest. Na sreću, posle nekoliko dana, njeno se zdravstveno stanje popravilo te su je otpustili iz bolnice.

kurir.rs/dealymail

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...