DIJETA ZA ŽENE STARIJE OD 35 GODINA: Jedite 35 GRAMA ovih namirnica svako dana i 3,5 kilograma manje svake nedelje!
Foto: Profimedia

budite uporni

DIJETA ZA ŽENE STARIJE OD 35 GODINA: Jedite 35 GRAMA ovih namirnica svako dana i 3,5 kilograma manje svake nedelje!

Žena -

Sigurno ste pokušavali da smršate i korigovali ste jelovnik prama zahtevima dijete. Oslabite nekoliko kilograma, sve lepo krene i onda se kilogrami vrate.

Stručnjaci smatraju da je problem u brojkama - ne unosite dovoljno namirnica bogatih nutritijetima koje će pokrenuti orices nršavljenja. Recimo, jednom dnevno morate jesti namirnice bogate vlaknima.

Jedite namirnice bogate vlaknima, napravite plan, sabirajte šta ste pojeli svakog dana i kroz 35 dana moći ćete da se hvalite.

Osobe koje imaju višak kilograma moraju u organizam da unose dva-tri puta više vlakana da bi u potpunosti osetili njihovu delotvornost. Dakle, merite vlakna u gramima i napravite plan dnevnog unosa.

Da bi dijeta uspela morate stalno da računate, odnosno sabirajte količinu unetih vlakana. Neophodnu količinu od najmanje 35 grama podelite na sve obroke. Recimo, svaki obrok obogatite sa desetak grama vlakana, a užinu sa još pet. Budite istrajni.

Kako bi proverili da li ovaj plan o dnevnom unosi vlakana, zaista, deluje, stručnjaci su ga rpvo isprobali na osobama koje boluju od iritabilnih creva. Posle kraćeg vremena priemtili su poboljšanje njihovog zdravstvenbog stanja, kao i rapidno smanjenje obima struka, što je bio najpouzdaniji znak da su na dobrom putu.Kroz brojne eksperimente došli su do magičnog broja, odnosno količine grama koja je neophodna da bi ovaj važan nutritijent dao zadovoljavajuće rezultate. Minimalna količina vlakana koju su oni koji žele da oslabe treba da unose svakog dana iznosi 35 grama.

U kojim namirnicama ima vlakana?

  • Za doručak jedite pšenične mekinje i voće.
  • Kašika žitarica sadrži 12 grama vlakana.
  • Zob i ječam.
  • Boranija i grašak.
  • Orašasti plodovi.
  • Jabuke, kruške, borovnice i jagode.
  • Sočivo i pasulj.
  • Šargarepa, celer i krastavci.
  • Semenke lana.
    foto: Shutterstock

Šta jesti? Jedite salate, variva i obavezno supe. Grickajte sveže povrće. Belo brašno zamenite integralnim. Umesto sokova jedite voće. Jednom nedeljno pojedite vegetarijanski obrok. Počnite dan žitaricama.

foto: Profimedia

kurir.rs/magazincica

BONUS VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track