KURIR POKLANJA KUVAR: U subotu, 24. oktobra SAVRŠENA SLAVSKA TRPEZA
Foto: Kurir

KURIR POKLANJA KUVAR: U subotu, 24. oktobra SAVRŠENA SLAVSKA TRPEZA

Žena -

Slava je krsno ime, sveti čin koji predstavlja prastari običaj proslave svetitelja, zaštitnika crkve i pravoslavnog doma.

U kuvaru SAVRŠENA SLAVSKA TRPEZA, koji dnevne novine Kurir poklanjaju u subotu, 24. Oktobra, dobićete najlepše recepte za posna i mrsna predjela, glavna jela i poslastice.

Dobićete recepte za predjela za koja se traži parče više, kao što je slana tost-torta, a ako ste ljubitelji pice, imamo pravi recept za vas – pica rolat.

Tu je i recept za tradicionalni specijalitet koji prikazuje srpsku domišljatost. „Od mesa se ne baca ništa“ glavni je moto ovog jela. Tako su nogice i uši našle savršenu primenu u jelovniku – pihtije. Kada vam dosade klasične pite s mesom, rolada je pravi izbor. Manje je masna i jednostavnija za pripremu od raznih varijacija bureka.

Slava ne može da se zamisli bez slavskog žita i slavske pogače, a mi ćemo vam pokloniti jednostavne i ukusne recepte. Pored toga, dobićete recepte za savršeni svečani ručak: punjene pljeskavice, zapečene sarmice u jogurtu, teleću čorbu, svečanu salatu, rolovanu plećku...

Slavsku trpezu ne možemo da zamislimo bez deserta. Za ove će vam, sigurno, tražiti recept: starinske šapice s mašću, Vasina torta, plazma torta sa suvim voćem i lešnicima.

Posno, a slano! Za vas smo izdvojili nekoliko najlepših predloga, od predjela, salate do glavnog jela: posni slavski kolač, riba na manastirski način, paprike punjene pasuljem, čorba od pečuraka i salata od pečene paprike, pečuraka i kikirikija.

Poklonićemo vam i recepte koji se brzo spremaju, a prvoklasnog su ukusa: brza poslastica sa susamom, čupavci, rol-baklava, salamice i žito torta.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track