RUSKA GIBANICA SA 2 VRSTE SIRA: Jednostavna pita koja je idealna za VEČERU! (RECEPT)
Foto: Pritnscreen

ukusna

RUSKA GIBANICA SA 2 VRSTE SIRA: Jednostavna pita koja je idealna za VEČERU! (RECEPT)

Žena -

Ovo je recept za pitu sa sirom koji smo malo prilagodili. Umesto lavaš kora, možete koristiti obične kore tako što ćete spojiti nekoliko komada i premazati sa smesom od jaja, ulja i jogurta (2 jaja, 100 ml ulja, 150 ml jogurta), pa zapeći u rerni 10 minuta. Kad se ohlade filujte. Ili ako vam je to previše posla probajte da spojite nekoliko kora, kao što piše u receptu.

Sastojci:

- Kore za pitu

- 300 g sira

- 200-250 g kačkavalja

- 130 g kisele pavlake

- 4 jajeta

- 300 ml mleka

- So, biber - Mirođija po ukusu

foto: Pritnscreen

Priprema: Beli sir i pavlaku pomešajte, pa usitnite štapnim mikserom dok ne dobijte kremastu strukturu. Zatim malo posolite i sipajte preko seckane sveže mirođije. Promešajte. Zatim umutite jaja i mleko, pa ih posolite i pobiberite. Uzmite 3 kore (spojite) i premažite sa dosta smese sa sirom i ređajte u tepsiju dimenzija 20x20x5 cm koju ste prethodno malo premazali sa uljem. Zatim sipajte preko rendani kačkavalj, pa opet koru sa sirom. Tako uradite u 3 ili 4 sloja. Zadnji sloj neka bude rendani kačkavalj. Zatim prelijte sa mlekom i jajima, pa malo izbodite viljuškom po testu. Prekrijte sa 3 kore i opet malo izbodite viljškom. Stavite da se peče na 200 stepeni nekih 35 minuta. Pred kraj pospite sa malo izrendanog kačkavalja.

BONUS VIDEO:

Kurir.rs/I.B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track