MEKANE I VAŽDUŠASTE LEPINJE ĆE VAM POSTATI OMILJENI DORUČAK: Prave se sa jogurtom, a ovaj recept će cela porodica obožavati!
Foto: Printscreen You Tube/Kuhinja Sabi

ukusno

MEKANE I VAŽDUŠASTE LEPINJE ĆE VAM POSTATI OMILJENI DORUČAK: Prave se sa jogurtom, a ovaj recept će cela porodica obožavati!

Žena -

Vazdušaste lepinje omiljeni su doručak jer svojim ukusom osvajaju i teraju da jedete još i još.

Sastojci:

- 500 g brašna - 300 ml jogurta - 1 kašičica soli - 1 kašičica šećera - 1/2 kašičice sode bikarbone - 1/2 kašičice praška za pecivo - 250 ml ulja za prženje

Priprema: U posudu sipajte jogurt (sobne temperature), zatim dodajte šećer, so, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. Sve to lepo promešajte. Dodajte brašno i promešajte kašikom, žicom ili rukom. Testo treba da bude meko, ali ne sme da se lepi za ruke. Umestite i stavite u frižider 10 minuta da malo odmori. Nakon toga premesite i napravite 5-6 loptica. Ostavite da stoji 5 minuta. U tiganj sipajte dosta ulja. Kada dobro zagrejete ulje i kad stavite lepinje, smanjite temperaturu. Pre prženja još malo razvaljajte testo. Kada se lepo isprži sa obe strane izvadite i stavite na ubrus da se ocedi višak masnoće.

lepinje
foto: Printscreen You Tube/Kuhinja Sabi

Kurir.rs/kuhinjasabi/M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track