Da li se sećate bakinih kolača iz detinjstva? Onda sigurno znate šta je koh od pirinča
Potrebnio je:
3 jaja200 gr pirinča 50 gr suvog groždja kockica maslaca šećera po želji malo cimeta korica limuna 200 ml. mleka 100 ml vode
Priprema:
Pirinač dobro oprati i skuvati. Na šolji pirinča od 200 gr dodati 2 šolje mleka i šolja vode. Znači 3:1 tečnosti .. vode ili mleka. U skuvan pirinač dodati suvo groždje, korica limuna šećera po želji, malo cimeta. Jaja umutiti dodati malo šećera pa polako dodavati u prohladjen pirinač. polako izmešati.. Pleh 22 cm prečnika podmazati maslacem i posuti brašnom. Istresti pirinač u pleh i poravnati. Peći na 200 stepeni C oko 50 min. Seći prohlađen...
Kurir.rs/Bkina kuhinja/M.M.